İzmir'deki hain saldırıda şehit olan adliye görevlisi Musa Can ve Fethi Sekin  için adliyede tören düzenlendi. Törene şehit yakınları, adliye çalışanları ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve siyasiler katıldı. Bozdağ Burada yaptığı konuşmada saldırıyla ilgili ayrıntıları açıkladı. Bozdağ, "Şu ana kladar 18 gözaltı var. Saldırıyı yapanların kimlikleri belli açıklamıyoruz. Talimatı terör örgütü PKK verdi. PKK'nın yaptığından şüphemiz yok. Hastanelerde tedavi edilen yaralılardan 2’ si taburcu edildi.  Yaralı 2 polis, 3 avukat ile 2 sivil vatandaşın tedavisi devam ediyor" dedi.
 
"Saldırı talimatı PKK'dan geldi" açıklamasında bulunan Bozdağ, "Terörastlerden biri içeri girmeye planlıyordu" dedi
 
Mübaşir Musa Can’ın Türk Bayrağına sarılmış tabutu adliyeye getirildi. Bu sırada Musa Can’ın yakınlarının feryatları herkesi ağlattı. MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural’ın da gözyaşlarını tutamadığı görüldü.Musa Can’ın ailesinden fenalaşanlar oldu. Sağlık ekipleri fenalaşan acılı aile üyelerine müdahalede bulundu.
 
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da törene katılmak üzere adliyeye geldi. Bekir Bozdağ Musa Can’ın ailesine taziyelerini iletti.

Şehit polis memuru Fethi Sekin’in cenazesi de alkışlar ve gözyaşları arasında adliyeye getirildi ve adliyedeki törenden sonra iki şehit son yolculuğunu uğurlandı.

 
BEKİR BOZDAĞ: TERÖRLE MÜCADELE ETKİN BİR BİÇİMDE SÜRECEK
 
Polis Fethi Sekin ve Mübaşir Musa Can'ın cenaze törenine katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bu saldırı sadece adalet sarayına değil Türkiye'ye yönelik bir saldırıdır. Ve bu saldırı Türkiye'nin terörle mücadelesini asla sekteye uğratmayacak. Teröristlerin sonunu getirene kadar terörle mücadelemiz etkin biçimde sürecektir. Türkiye halkı bu topraklarda binlerce yıl daha özgür ve hür bir biçimde var olacaktır. Tekrar hain saldırıda şehit düşenlere allahtan rahmet diliyorum."

CAMDAN BAKARKEN ŞEHİT OLMUŞ
 
İzmir Adliyesi'ne yönelik saldırı sırasında polis memuru Fethi Sekin ile birlikte şehit olan Musa Can'ın'ın daha önce, TEKEL'de çalıştığı, kurumun kapatılmasından sonra İzmir Adliyesi'nde görev yapmaya başladığı belirtildi. Olay sırasında, C Blok zemin katta bulunan Ağır Ceza Mahkemeleri Ön Baroya evrak götüren mübaşir Musa Can'ın, D blok 3'üncü katta bulunan 12. Asliye Ceza Mahkemesi kalemine dönerken, silah sesleri üzerine camdan dışarı bakarken başına isabet eden kurşunla vurulduğu öğrenildi.

Kaynak:Vatan