Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nin beşinci gününde düzenlenen Batı Trakya Gecesi bereketle geldi.
Yoğun yağışa rağmen Keçiörenliler Batı Trakya kültürünün sahne aldığı gecede kardeşlerini yalnız bırakmadı. Geceye AK Parti Kayseri Milletvekili Havva Talay Çalış, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruya, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt ve Ankara Batı Trakya Türk Birliği Başkanı Ahmet Salihoğlu da katıldı.
Kalaba Kent Meydanı’na kurulan Batı Trakya Kültür Evi’nin açılışı ile başlayan gecede konuşan Mustafa Ak, “Bu gece sahne Batı Trakyalı kardeşlerimizin olacak. Yani biz onlara misafir oluyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin gösterilerini yağmur çamur demeden beraber izleyeceğiz. Gönül coğrafyamızda yer alan Batı Trakyalı kardeşlerimize bütün Ankaralılar adına ‘hoş geldiniz sefa getirdiniz’ diyorum” dedi.
"DİL, İSLAM VE KÜLTÜR MİRASIMIZDIR"
Ahmet Kurt ise, Batı Trakya’nın evlatları olarak yağan yağmurla birlikte bereket getirdiklerini söyleyerek, “Batı Trakya’nın insanı bereketlidir. Bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Ecdadımız bize üç miras bıraktı. Dil, İslam ve kültür. Bu mirasa iyi sahip çıkıyoruz” mesajını verdi. Ahmet Salihoğlu da yağışlı havaya rağmen kendilerini yalnız bırakmayan bütün izleyicilere teşekkür ederken “Keçiören Belediyesi bizim manevi koruyucumuzdur. Arkamızda Başkanım Mustafa Ak var. Biz kendisinden razıyız. Allah da kendisinden razı olsun” diye konuştu.
Gecede İskeçe Halk Oyunları Ekibi sunduğu güzel gösteri ile büyük alkış alırken, Erhan Karadayı isimli küçük bir çocuk da bayrak şiirini okudu. Batı Trakya türkülerinden oluşan konserle program sona ererken, Başkan Ak Salihoğlu’na süs vazo, Ahmet Kurt’a da KEÇMEK kursiyerleri tarafından yapılan tabloyu hediye etti. Salihoğlu ise desteğinden ötürü Başkan Ak’a plaket verirken, Ahmet Kurt da yağlı boya tablo takdim etti.