Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, MEGSAŞ Ekmek Fabrikası sponsorluğunda “Bayat Ekmekli Nefis Tatlar” adlı yemek ve tatlı yarışması düzenliyor.
Ekmek israfının önüne geçmek ve tekrar kullanımını sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmaya katılmak isteyenler, MEGSAŞ ekmek satış büfelerinden dağıtılacak formları doldurarak başvurabilirler.
Katılımcılar, 18 Mart Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar başvurabilecekler. Katılımcılar aldıkları formları tekrar ekmek satış büfelerine teslim edebilecekler.
Yarışmaya katılacak olan yemek ve tatlıların içerisinde bayat ekmeğin bulunmasının altın kural olduğu yarışmada içerisinde bayat ekmek bulunmayan yemek ve tatlılar yarışmaya dahil edilmeyecek. Yarışma iki kategoride gerçekleştirilecek ve yarışmacılar yalnızca bir çeşit tarif ile yarışmaya katılabilecekler. Katılımcılar yemekleri ile birlikte 21 Mart Cumartesi günü saat 11.00’da yarışmanın yapılacağı Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde jüri önüne çıkacaklar.
MEGSAŞ Ekmek Fabrikası sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan yemek ve tatlı yarışmasının jüri üyeliğini TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) Genel Müdürlüğünde görevliler ile İnönü Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümü öğretim üyeleri yapacak.
Derecelendirmede öncelikli olarak tat/lezzet, görsel etkin sunum, hijyen ve bayat ekmek kullanım oranı, yeni bir tarif olması gibi hususlara dikkat edilecek. Toplam 12 ödülün dağıtılacağı yarışmada, her kategorinin birincilerine tam altın, ikincilerine yarım altın, üçüncülerine çeyrek altın ile her kategoride 3 mansiyon ödülü dağıtılacak.