TRABZON (AA) - Trabzon'da, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Anadolu Efes ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle yürütülen Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu Projesi kapsamında "Kapasite Geliştirme Semineri" düzenlendi.

Bir otelin toplantı salonunda, Trabzon, Rize, Ordu ve çevre ilçelere bağlı kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve turizm alanında faaliyet gösteren işletme temsilcilerinin katıldığı toplantıda, proje ortakları ve uzmanlar, Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu kapsamında bilgi verdi.

Anadolu Efes Kurumsal İletişim Yöneticisi Ercan Meral, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Anadolu Efes'in kurumsal sosyal sorumluluk yaklaşımının en önemli ayağının yerel kalkınma ve sürdürülebilir turizm olduğunu söyledi.

Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu Projesi'nin, özel sektör, kamu ve sivil toplum kuruluşu işbirliğiyle yerelden edindiği tecrübeyi ulusal boyuta taşıyan önemli bir proje olduğunu ifade eden Meral, "Projenin başarısında bu güçlü işbirliğinin rolü çok büyük. 8 yıldır süren projeyle sürdürülebilir turizm modelleri yaratarak yerel kalkınmayı destekliyoruz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Kültür ve Turizm Uzmanı Didem Şuşoğlu ise Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak toplum temelli ve sürdürülebilir nitelikli turizmin öncelikleri arasında yer aldığını, yerelden başlayan turizm girişimlerinin 2023 yılı hedeflerine ulaşmasında büyük rol oynayacağını söyledi.

Türkiye Turizm Stratejisi 2023'ü hedeflediklerini belirten Şuşoğlu, mevcut turizm alanlarının iyileştirileceği bölgeler kapsamında kalan Trabzon'da, öncelikli olarak yayla turizminin geliştirilmesi, kıyı gerisinde kalan mevcut turizm alanlarında altyapı eksikliklerinin giderilmesi ve sürdürülebilir bir anlayışla turizm potansiyeline sahip noktalarda uzmanlaşmış turizm merkezleri oluşturulmasına yönelik düzenlemelerin hedeflendiğini dile getirdi.

Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Çakmak, sürdürülebilir turizm ve yerel kalkınmaya odaklandıklarını belirterek, "Turizm sektörüne sürdürülebilir modellerle yön vermek önemlidir. Başarılı sürdürülebilir turizm örnekleri yaratmanın temelinde, doğal mirasın ve biyolojik çeşitliliğin korunması ve yerelin kendi turizm politikalarını oluşturabilmesi ve uygulayabilmesi yatıyor" dedi.

Kapasite Geliştirme Seminerleri'nin Edirne, Konya, Diyarbakır, Van ve Kars da gerçekleştirileceği bildirildi.