Faik KAPTAN/AMASRA,() 30 Ağustos Zafer Bayramı Karadeniz Bölgesi'nin şirin ilçelerinden  Amasra’da coşkuyla kutlanırken, gençlerden oluşan bir grup Büyük Liman’dan aldıkları Türk Bayrağını yüzerek getirdikleri Küçük Liman’da denizin üstüne sererek değişik bir kutlama yaptı.
Amasralı esnaf Cem Demirel 6 aya yakın bir süredir devam ettirdiği “Bayrak Kampanyası” ile çeşitli ebatlarda yüzlerce bayrak topladı. Küçük olanları Boztepe mevkiindeki evlere dağıtan Cem Demirel, daha büyük boyutta olanları da arkadaşlarıyla beraber tarihi Amasra Kalesi burçlarına astı.
26 Ağustos günü başlayan bayrak asma çalışması dün sabah Zafer Bayramı kutlamaları sırasında denize serilen bayrakla son buldu. Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı destekli olarak yaptığı bu aktiviteyle ilgili olarak Cem Demirel şunları söyledi:
“Bugün Zafer Bayramı parkurunu yüzdük. Arkadaşlarla yüzmeye 2. Palamardan başladık, Kemere Köprüsünden devamla Büyük Liman Çekek Kafe’ye durmadan devam ettik. Çekek Kafe de çay molası verdik. Mendirek merdivenlerde tekrar suya giren Tilfir Grubu ile Küçük Liman a dönerek parkuru tamamladık. Küçük Liman’a döndüğümüzde denizdeki bayrağımızı düzelttik. Bir ilki başardık, ne mutlu hepimize.”
30 Ağustos Zafer Bayramı sürersince Amasra’da bayrak donanımından başka yüzlerce Atatürk rozeti ve çocuklara da bayrak motifli balon dağıtıldı.

(FOTOĞRAF)