Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Teşkilatı İl Kadın Kolları üyelerine “Ekonomi ve Siyaset” konulu eğitim veriliyor,
MHP Adana İl Kadın Kolları bünyesinde örgütlü kadın üyelere yönelik Çukurova Üniversitesi destekli yaşam boyu öğrenme programlarından "Ekonomi ve Siyaset" programı bir süredir devam ediyor.
ÇÜ İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hakkı Çiftçi tarafından verilen derslerde kadınlara, hem ev ekonomisi hem de Türkiye ve dünya ekonomisi hakkında bilgiler veriliyor.
Derslerde ayrıca siyasi çalışma kuralları ve iletişim teknikleri de ağırlıklı olarak işleniyor. Toplam 66 saatlik ders programlarını başarıyla bitiren katılımcılara Çukurova Üniversitesi’nden onaylı uluslararasında da geçerli sertifika verilecek.
MHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Ayla Emrahoğlu, yaptığı değerlendirmede, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınını eğitime yönlendirmesi ve teşvik etmesi çok anlamlıdır. Bu manada O, kadınların eğitimde de her zaman erkeklerle eşit fırsatlara sahip olmasını istemiştir. Türkiye Cumhuriyeti’ni, sürüklendiği uçurumdan çıkaracak yegane siyasi parti olan Milliyetçi Hareket’in mensubu olmakla onur duyan biz kadınlar da, bilginin en büyük güç olduğuna inanıyoruz. Bu gerçekle beraber her Türk kadınının elinde bir meşale tutması, içinde bulunduğumuz zifiri karanlığı aydınlatacağı muhakkaktır. Ülkemizin ve milletimizin kaderini tayin edecek seçim sürecinde sahadaki meşale sayımızı artırmayı milli bir görev biliyoruz. İl Başkanımız Sayın Mustafa İzgioğlu’nun himayesinde başlattığımız eğitim programlarımız değişik konularda devam edecektir” dedi.