AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, gündeme ilişkin son dakika açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, seçim hükümetinde bakanlıkların durumu hakkında "Uygun gördüğüm kişilere teklif götürürüm" dedi.

Davutoğlu, hükümet kurma görevini iade etmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na görev vermemesi hakkında, "Sayın Kılıçdaroğlu'na görev verilmemesi Cumhurbaşkanı'nın takdiri" dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

"BÜYÜK ZARAR GÖRÜRÜZ"

7 Haziran seçimleri ortaya şaşırtıcı bir tablo koydu. Çok hassas bir diplomatik denge oluştu. Her şey siyasi sınırlar çerçevesinde olmalı. Anayasal çerçevelerden kopulduğu zaman büyük zarar görürüz.

"KEŞKE KARŞILIK BULSAYDI"

Parti gruplarının kararına saygı duyarız ama bu seçime bütün partilerle beraber gireceğiz. Perşembe akşamı çağrıda bulunduk. Erken seçim hükümeti kuralım ve onunla seçime gidelim dedik karşılık bulmadı. Keşke karşılık bulsaydı.

"BEN ÜZERİME DÜŞEN GÖREVİ YAPTIM"

Bugüne kadar hiç anayasal çerçeveden sapmadık umut ediyorum bundan sonra da sapmayız. Sayın Kılıçdaroğlu'na görev verilip verilmemesi Cumhurbaşkanı'mızın bileceği bir durumdur. Bana düşen görev elimden geleni yapmak netice alınmadığı zamanda iade etmekti ben üzerime düşen görevi yaptım.

"ÖZEL BİR DURUM HASIL OLDU"

3 dönem kuralı Cumhurbaşkanımızın öne çıkardığı temel bir ilkeydi. Bu sefer özel bir durum hasıl oldu. 4 ayda bir dönem bitti. Bu süreci dönem olarak saymak bazı sıkıntılara yol açacaktır. Temelde bu kuralın amacı yenilenmeyi sağlamaktır. Bu ilkelere dayanan bir çözüm bulacağız.

"MEMURLARA VE EMEKLİLERE ÖNEMLİ BİR KATKI YAPTIK"

Her şeyden önce memurlar için varılan mutabakatın hayırlı olmasını diliyorum. Enflasyon oranının üstünde bir iyileştirme yapılmıştır. Memurlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Memurlarımız toplu sözleşmeler emeklileri de kapsıyor. Emeklilerimize bu anlamda önemli bir katkı yaptığımızı düşünüyoruz.

Ben şu anki sistem içinde anayasa neyi diyorsa onu yapıyorum.