SİİRT'te PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında şehit olan 8 askerden Erzurumlu jandarma er Recep Beycur'un kuzeni 38 yaşındaki Ömer Bulur, cenaze töreninde yaptığı konuşmanın ardından kendisini 'terörist' olarak ilan edenler hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Bulur, "Provokatörlük yetmedi, PKK'lı, IŞİD'ci ilan ettiler. Hedef haline geldim. Allah aşkına ben 'İnsan insanı öldürmesin, analar ağlamasın' dedim, çok kötü birşey mi söyledim?" dedi.
PKK'lı teröristlerin geçen 19 Ağustos günü Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında yola döşedikleri uzaktan kumandalı mayının jandarma askerlerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında patlatması sonucu 8 asker şehit oldu. Patlamada şehit düşen Erzurum'un Karaçoban ilçesine bağlı Kırımkaya köyünde yaşayan Seyran- Selahattin Beycur çiftinin 7 çocuğundan biri olan 22 yaşındaki Recep Beycur için 20 Ağustos günü Hava Meydan Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Beycur'un amcasının oğlu Ömer Bulur, protokolün hazır bulunduğu törende, "Kardeşi kardeşe kırdırıyor. Genç kardeşimi gönderdim, cesedini alıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı bunu bilsin. Ben bunu bu yaşa getirene kadar ne çektim biliyor mu? Allah'tan hiç mi korkmuyor? Bu genci buraya yatırdı. Kardeşi kardeşe kırdırıyor" diye tepki gösterdi.
Şehit er Recep Beycur'un cenazesi 220 hane ve 1600 nüfuslu Kırımkaya Köyü'nde gözyaşları arasında toprağa verilirken, kuzeni Ömer Bulur, gösterdiği tepki nedeniyle bazı çevreler tarafından 'terörist' ilan edilmesine tepki gösterdi. Kırımkaya Köyü'nde çiftçilik yaptığını söyleyen Ömer Bulur, şöyle konuştu:
"Recep ile öz amca çocuklarıyız. Eğer o insanlarda biraz acıma, biraz insaf, biraz aile saygısı varsa gidecekler nüfusa bakacaklar. Soyadlarımız bir değil ama öz amca çocuğu olduğumuzu anlayacaklar. Bizim burada iki öz kardeş bile soy isimlerini değiştirebilir. Bizden başka bin örneğimiz var. Biz dört dedeyiz Köçer, Bulur, Çağan ve Beycur. Bunlar kardeş değilse araştırın gelin. İlk başta provokatör oldum. Provokatör isem taziyenin olduğu yere geleceklerdi, beni araştıracaklardı. Orada olmasam, yerim, yurdum, evim olmasa, 25-30 bin nüfusu olan bir ilçedeyim, herkes bizi tanımasa diyeceğim, 'haydi bu provokatördü porvakatörlüğünü yaptı defoldu gitti.' Ama benim yerim belli, adresim belli, evim belli, kişiliğim belli. PKK'lıyı bıraktım bu seferde IŞİD'ci ilan etmişler. Allahtan korkun ya. Şu an ben Türkiye'de hedef halindeyim. Başka bir il'e gitsem ne malum başıma birşey gelmeyeceği, faşist bir grubun beni linç etmeyeceğini? Sosyal medyada neler olmuş, hiç mi tahmin yapılmıyor. Bu kadar mı insan Allahsız olur, vicdansız olur? Hadi provotörlük neyse de beni iki terörist grupla yandaş yaptılar. Protokole geldiğim zaman Erzurum'da zaten anonsta da benim adım geçiyor. Amcası olarak ben geldim. Karaçoban jandarmada, kaymakamlıkta bilgilerim var. Ben o bilgiyle geldim cenazeyi almaya. Allah aşkına 'ben insanı insan öldürmesin, analar ağlamasın' dedim, çok kötü birşey mi söyledim? Beni terörist ilan edenler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım." 

FOTOĞRAFLI