Terör örgütü DAEŞ'in Almanya ve İngiltere  büyükelçiliklerine yönelik eylem hazırlığında olduğu istihbaratı üzerine  yürütülen çalışmalar sonucu 4 kişi gözaltına alındı.
    İçişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, DAEŞ terör  örgütünün 13-17 Eylül'de Almanya ve İngiltere büyükelçiliklerine yönelik eylem arayışında bulunduğu istihbaratı doğrultusunda çalışma yapıldı.
    Emniyet Genel Müdürlüğü ve ilgili ülkelerin ortak çalışmaları sonucu  Ankara'da 3,İstanbul'da 1 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin, terör gruplarıyla  bağlarına dair bulguya rastlanmadı.



    Bakanlık yetkilileri, iki ülke büyükelçiliklerinden kendilerine  verilen bilgide, spesifik bir tehdit olmadığı ortaya çıkmasına karşın güvenlik  durumları öne sürülerek elçiliklerin bir süreliğine tedbiren kapalı tutulduğunun  belirtildiğini aktardı.
    Yetkililer, bu süreçte Alman ve İngiliz büyükelçilikleriyle yakın  çalışıldığı, güvenlik önlemlerinin artırıldığı ve elçilik yetkililerinin  gelişmeler hakkında bilgilendirildiğini kaydetti.

Almanya'dan sonra İngiltere de kapattı!
    Bu arada, bakanlık yetkilileri, "Esasen bu konuda bizim kurumlarımızla  paylaşmadıkları bir bilgi varsa bunun paylaşılmasının önemi de kendilerine  anımsatılmıştır." değerlendirilmesinde bulundu.
    - "Türk yetkililer uygun tedbirleri alıyor"

    İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Twitter hesabından  konuya ilişkin açıklama yaptı.
    Türk yetkililerin tehdide karşı uygun tedbirleri aldığını vurgulayan  Moore, Türk güvenlik güçleriyle de her zamanki gibi destek ve iş birliği içinde  olduklarını belirtti.
    Moore, Türk güvenlik güçlerine güvendiklerine dikkati çekerek,  "Gösterdikleri çabaları için teşekkür ederim. Fakat böyle bir durumda  büyükelçiliği kapatmak da makul bir önlemdir." ifadesini kullandı.