DÜZCE (AA) - Düzce'nin Gölyaka ilçesinde düzenlenen "Havacılık Festivali" sona erdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Düzce Valiliği, Gölyaka Kaymakamlığı, Gölyaka Belediyesi, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu, Türkiye Hava Sporları ve Martı Havacılık Kulübü tarafından gerçekleştirilen ve iki gün süren festivale yaklaşık 400 sporcu katıldı.

Etkinliklerin ikinci gününde sporcular, 970 rakımlı Bakacak köyü mevkisinden atlayarak yamaç paraşütü yapmaya devam etti.

Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut, gazetecileri yaptığı açıklamada, festivali bu yıl ilk defa gerçekleştirdiklerini belirtti. 

Havacılık sektörüne yabancı olduklarını ancak festivale katılan sporcuların alanın çok güzel ve havacılık sporlarına elverişli olduğunu söylediklerini anlatan Akbulut, şöyle konuştu:

"Bundan sonraki etkinliklerin artarak devam edeceği kanaatindeyim. Bu sene biraz acemilik çektik. Altyapı ve sosyal tesis gibi yardımcı unsurlar konusundaki eksikliklerimizi önümüzdeki yıl için projelendirip, hayata geçireceğiz. Önümüzdeki yıl daha güzel bir etkinlik gerçekleştireceğiz."

Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilen festivalde microlight, ultralight, gyrocopter, paramotor, yelken kanat, yamaç paraşütü, serbest paraşüt, planör, mosquito, model uçak, model helikopter, multicopter uçuşları da gerçekleştirildi.