Cumhuriyetin 92. kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Selçuk ilçesi Fener Alayı ile aydınlandı. Selçuk Belediyesinin düzenlediği Fener Alayında Türk Bayrakları ile İstasyon meydanında toplanan kalabalık, bando takımı ve marşlar eşliğinde Atatürk Anıtına yürüdü. Atatürk Anıtı önünde Selçuklulara birlik ve beraberlik mesajları veren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, “Ne mutlu ki, 92 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti bize armağan etmiştir. Ben inanıyorum ki, gelecek nesillerin bizden daha fazla cumhuriyete sahip çıkacaktır. Ne Mutlu Türküm Diyene” dedi.
Selçuk Belediyesinin düzenlediği Fener Alayına Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ile birlikte yürüyen Başkan Bakıcı, yürüyüş sırasında evlerinin balkonundan Türk bayrakları sallayan vatandaşlara da selam verdi. Selçuk Belediyesi AK Partili meclis üyelerinin de katıldığı yürüyüşe çok sayıda Selçuklu vatandaş da eşlik etti.
İstasyon Meydanı’nda başlayan fener alayında meşaleleri kız öğrenciler taşıdı. İlçe merkezinde marşlar eşliğinde yürüyen fener alayı kortejine çevredeki vatandaşlar da bayraklarıyla eşlik etti.
Atatürk Anıtı önünde son bulan Fener alayında tüm katılımcılar burada Atatürk ve Şehitler için saygı duruşu İstiklal Marşını okudu. Türk Bayrağı etrafında toplanan vatandaşlara seslenen Başkan Bakıcı, “Cumhuriyetimizin 92. yıl dönümünü fener alayı ile kutladık. Ben hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarımızın her daim devam edeceğini hepimiz biliyoruz. Dünya var olduğu müddetçe bayramımız devam edecektir. Cumhuriyet rejim olarak en iyi rejimdir. Demokratik, parlamenter sistem ve demokratik cumhuriyet özgürlüklerin, demokratik yaşamın, insan haklarının en önemli unsurudur. Ne mutlu ki, 92 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyeti bize armağan etmiştir. Ben Selçuk adına şükranlarımı sunuyorum. Ulusumuz adına şükranlarımızı sunuyorum” dedi.
"CUMHURİYET HEPİMİZİN"
Ülke olarak birlik ve beraberliğe son günlerde daha fazla ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı, şunları kaydetti:
“Cumhuriyet, demokrasi ve Mustafa Kemal hepimize aittir. Biz hep birlikte bunu kutlamak istiyoruz. Hiçbir ayrımcılığa gerek kalmadan bir arada aynı noktaya bakarak bunu gerçekleştirmek istiyoruz. O nokta muasır medeniyetler seviyesidir. Cumhuriyet, Mustafa Kemal’in bize emanetidir. Bizler bunu koruyacağız. Gelecek nesillerin bizden daha fazla cumhuriyete sahip çıkacağına biz inanıyoruz ve Ne Mutlu Türküm Diyene diyoruz”
Cumhuriyetimizin 92. yılını kutlamanın büyük mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ise, “Büyük Ata’nın bizlere emanet ettiği cumhuriyeti, bayrağımızı, vatanımızı sonsuza kadar koruyacağız. Bugün 78 milyon hep birlikte kenetlendi ve cumhuriyeti tüm dünyaya haykırdı. Nice cumhuriyet bayramlarında coşkuyla, heyecanla birlikte olmak üzere” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Başkan Bakıcı ve Kaymakam Boyacı Atatürk Anıtı önünde vatandaşlarla birlikte 10.Yıl Marşını söyledi.