Seçim çalışmalarına Karabağlar’da Bayburt Hemşehri Derneği ziyaretiyle devam eden AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Necip Kalkan, “İzmir’de hedefimiz 1 milyon oy. Milletvekili sayımız tek başına iktidar için çok önemli” dedi.
AK Parti’nin 13 yıllık iktidarının ardından tek başına iktidar olamadığı 7 Haziran seçimleri sonrası Türkiye’de güven ortamının sarsılmaya çalışıldığını belirten AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Necip Kalkan, “Türkiye’de koalisyonlar yürümedi. Devlet sahipsiz kalamaz. Tekrar seçime gittik. 1 Kasım’dan sonra istikrarın devam etmesi için iyi düşünün. Meselemiz, memleket meselesi. Bu seçim, hiçbir seçimle mukayese edilemez. Ülkemizin üzerine hem içeride hem de dışarıda oynanan oyunları bozmak için 1 Kasım’da AK Parti tek başına iktidara gelecektir” diye konuştu.
“BU ÜLKEDE HERKES KARDEŞTİR”
Ticaret Odası Meclis Başkanı olduğu dönemde Dumlupınar’a yapmış olduğu geziyi hatırlatan Kalkan, “Biz Türk, Kürt, Alevi, Sünni hep birlikteyiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile kimse bilek güreşi yapmaya kalkmasın. Hiçbir şekilde bu ülkenin bölünmez bütünlüğünden taviz vermeyeceğiz. Türkiye üzerine oynanan oyunlarda son hain silahını bırakana kadar bu işten vazgeçmemeye kararlıyız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde herkes kardeştir. Bu seçim, memleket meselesidir. Herkes tek başına iktidarı, istikrarı düşünerek AK Parti’ye oy verecektir” dedi.
“GENÇLER İÇİN KALKINMA VE İSTİKRAR”
Türkiye’de üniversitelerden her yıl 750 bin kişinin mezun olduğunu vurgulayan Kalkan şöyle konuştu; “Türkiye’de 18 milyon öğrenci var. Türkiye’nin kuyusunu kazmaya çalışanların nüfusundan çok bizim okuyan genç nüfusumuz var. Bu oyunların sebebi de dış güçlerin güçlü bir Türkiye istememesi. Onların sömürüsüne müsaade edecek Türkiye’yi bulamazlar. Bu ülkenin kalkınması istikrardan geçecek. İstikrar da üniversiteden mezun olan gençlerimiz iş ve söz sahibi olmasıyla gerçekleşecek. Bu da yeni yatırımlar ve istikrarla gerçekleşecek.”