Ardahanlı Golfçular Türkiye Golf Federasyonu tarafından yaptırılan Golf sahasında ilk antrenmanlarını yaptılar.
Ardahan Üniversitesi Yenisey Yerleşkesi’nde 213 dönüm arazi üzerine kurulan 3 çukurlu golf eğitim sahasında ilk antrenmanlarını yapan genç Golfçüler katılacakları turnuvalara artık yeni sahada hazırlanacaklar.
Ardahan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Utku Ata Nesipoğlu, tesisleşmenin önemine değinerek, ’’Ardahan’da tek sıkıntımız tesislerin olmayışı. Yetenekli sporcu veya çalışmama gibi bir problemimiz yok, tamamen tesislerimizin azlığı bizleri etkiliyor. Böyle tesisler hizmete girdiği sürece başarılarımızı daha yukarılara taşıyacağımıza inanıyorum.’’
Ardahan Golf spor Kulübü Başkanı ve Golf İl Temsilcisi Çetin Demirci, Çocukların Golf sporu ile geleceklerini kurduklarını söyleyerek, ’’Golf Federasyonu Başkanı’nın bizlere vermiş olduğu sözü yerine getirerek Ardahan’a bir antrenman sahası kazandırması çok büyük bir olay. Burada gördüğünüz gibi antrenman yapan çocuklar Dezavantajlı tabir edeceğimiz çocuklar. Golf sporunu sadece zenginlerin oynadığı bir spor olmadığını da ispatlamış oluyoruz. Çocuklar Golf sporu ile geleceklerini kuruyorlar. Bu çocuklar birçok turnuvada derece elde etme başarısı göstermiş ve Türkiye şampiyonu sporcularımız var. Bu tesisten sonra daha büyük başarılar bekliyoruz Ardahan adına. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, Başta Federasyon başkanımıza, valimiz Ahmet Deniz’e, Gençlik spor il müdürlüğüne, Üniversitemize ve tabii ki antrenörümüze, bunların hepsi bir emeğin sonucu ortaya çıktı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’ Şeklinde konuştu.
Antrenör Tarkan İli ise yaptığı açıklamada, ’’Malumunuz yıllarca meralarda çalıştık, yıllarca sıkıntılar içerisinde çalıştık, fakat buna rağmen azimli bir şekilde üzerimize düşen vazifeyi yaptık. Çocuklarımız bayağı başarı kazandılar. Şimdi bunun mutluluğunu ve meyvelerini şu zamanda, şu anda yaşıyoruz. Çocuklarımız Anadolu’nun güzide ili Ardahan’da güzel bir antrenman sahasına, 3 çukurlu bir sahaya kavuştular. Böyle bir sahaya kavuşmak hayalimizdi ve Federasyon’un duyarlı oluşu, bizimde çocuklarımızın başarı getirip azimli olmaları sayesinde vermiş olduğumuz gayretlerin karşılığını aldık. Bugünden itibaren amacımız daha çok çalışıp, daha büyük başarılar elde ederek sosyal risk altındaki çocuklarımıza bir şekilde hizmet etmek.’’ İfadelerini kullandı.
Sporculardan Alişan Bulut, hayal edemeyeceği yerleri Golf sporu sayesinde gördüğünü söyleyerek, ’’Bu güzel sahaya kavuştuk, mutluyuz. Bütün herkesi Golf sporunu yapmaya davet ediyoruz. İnşallah bundan sonraki katılacağımız turnuvalarda büyük başarılar elde edeceğiz. Golf sporu sayesinde hiç hayal edemeyeceğim yerleri gördüm.’’