Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) üyelerine 7 Aralık Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğretim üyesi Ydr. Doç.Dr. Mehmet Şentürk tarafından “Kilis Ekonomisi İhracatla Büyüyor Projesi” kapsamında İpekyolu Kalkınma Ajansı teknik destek eğitimi verildi.
KİTSO’nın mevcut işletmelerin üretim kapasitelerinin arttırılması ve ihracatlarını arttırarak büyümeleri amacı ile ihracata dönük üretim yapan ya da yapmak isteyen üyelerine yönelik uygulamalı dış ticaret eğitimi verildi.
“Kilis Ekonomisi İhracatla Büyüyor Projesi” kapsamında İpekyolu Kalkınma Ajansı teknik destek uygulaması ile düzenlenen eğitime KİTSO üyeleri yoğun ilgi gösterdi.
Kilis 7 Aralık Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğretim üyesi Ydr. Doç.Dr. Mehmet Şentürk tarafından verildi.
KİTSO salonunda halen devam eden toplam 40 sat süreli eğitimde; dış ticaret nedir? (kavram tanımlamaları), dış ticarette riskler ve çözüm önerileri dış ticarette kullanılan belgeler, dış ticarette teslim şekilleri (ıncoterms 2010), ithalat mevzuatı, ihracat mevzuatı, dahilde işleme rejimi, hariçte işleme rejimi, gümrük mevzuatı, kambiyo mevzuatı, dış ticarette ödeme şekilleri, dış ticaret finansmanı ve devlet destekleri Türkiye’nin dış ticareti (ayrıntılı analiz) ihracat ve ihracatı etkileyen faktörler konuları uygulamalı olarak anlatıldı.