Sercan SAPANATAN/İSTANBUL, ()Futbolu tabanda yaygınlaştırma misyonu çerçevesinde çalışmalarını sürdüren Türkiye Futbol Federasyonu, Ülker'in desteği ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü'nün iş birliğiyle yeni bir projeyi hayata geçirdi.

TFF'nin Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ndeki Orhan Saka toplantı salonunda düzenlenen törende, TFF, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü arasındaki TFF-Ülker 13 Yaş İstanbul Okullar Ligi protokolü imzalandı. İmza törenine İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü temsilen İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü'nü temsilen İbrahim İlhami Koç ve TFF adına Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim katıldı.

İmza töreninde konuşan Fatih Terim, projeyi hayata geçiren herkese teşekkür ederken, "En büyük teşekkürü beden eğitimi öğretmenlerine ediyorum. Onlara küçük bir seminer verildi ve işin koordine kısmı da onlara ait. Dolayısıyla başarılar diliyorum. Beraberce inşallah başarılı oluruz. Bizim geçen sene başlattığımız, "Okuyan çocuk top oynamalı, top oynayan çocuk da okumalı" projesini de düşünürsek, okullardaki beden eğitimi öğretmenleri de çok önemli ortaklarımızdan. Bu sebep ile beden eğitimi hocalarına çok önem veriyorum ve bu proje hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Proje kapsamında bu sene Ülker'in desteği ile pilot olarak gerçekleştirilecek proje kapsamında, İstanbul'un 39 İlçesinde 10'ar okulun katılımı ile 2003 doğumlu sporcular arasında her okulun en fazla 18 müsabaka yapacağı bir lig oluşturulacak. Okullarda eğitimlerine devam eden öğrencilerin, eğitim öğretim yılı içinde uzun süreli futbol oynamalarına imkan tanıyacak olan, futbol oynama olanağını fazla bulamamış çocukların da sürekli aktiviteler ile sporu bir alışkanlık haline getirmeleri hedefleniyor.

Her 3 kurumun ortak hedefleri ile tam anlamıyla örtüşen ve ülke genelinde ilk defa İstanbul'da hayata geçirilecek bu projenin, eğitim gören tüm öğrencilere katkı sağlaması ve diğer iller ile diğer spor federasyonlarına da örnek teşkil etmesi amaçlanıyor.