Eli kanlı teröristlerin Ankara’nın göbeğinde,  İçişleri Bakanlığı’na yönelik hain saldırı girişimi, nöbetçi polislerin cesareti ve özverisiyle önlendi.
Yeni yasama yılına başlayan TBMM’nin karşısındaki İçişleri Bakanlığı’nın önüne çalıntı araç ile gelen iki canlı bombadan birinin kendini patlatması, diğerinin kahraman polisler tarafından etkisiz hale getirilmesi olası faciayı önledi.
Gözü dönmüş teröristlerin Ankara’ya gelmeden önce saldırıda kullanılan aracı gasbetmek için Kayseri’nin Develi ilçesinde 24 yaşındaki veteriner hekim Mikail Bozdoğan’ı acımasızca öldürdükleri belirlendi. Kan içici teröristlerin ne denli acımasız oldukları 6 aylık çocuk babası masum  yurttaşın canına kıymalarıyla, bir kez daha görüldü.
Böyledir kahrolası terörizm; devletin askerine, polisine ve güvenlik görevlisine karşı düzenledikleri iğrenç saldırıların yanı sıra, en kalabalık yerlerde, ortamlarda üzerlerindeki bombaları patlatırlar, masum insanları hayattan koparırlar. Ya da Develi’de olduğu gibi korunaksız Erdoğan’ı canından ederler.
Nereden gelirse gelsin teröre karşı tek vücut olmak, hain amaçlarına ulaşmasını engelleyecektir. Ankara’daki saldırı girişimine tüm siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin ve yurttaşların birlikte karşı durmaları, şiddetle kınamaları, terörizme karşı verilen en iyi yanıttır.
Göreve geldiğinden bu yana terör örgütüne, uyuşturucu baronlarına, halkı canından bezdiren mafya ve çetelere karşı yoğun mücadele veren ve başarılı olan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı kutlamak gerekiyor.
Bugüne dek sümen altı edilmiş suç dosyalarının kapağı açıldı, polis ile jandarmanın kararlı operasyonu ile çete mensupları ve uyuşturucu tacirleri birer birer yakalandı. Ülkede asayişin sağlanması, yurttaşın kendine güvende hissetmesi için operasyonların süreceği kesin.
Bakanlığa yönelik saldırı girişiminin ardından Ali Yerlikaya’nın verdiği mesaj, bu açıdan çok önemli.
Göreve geldiklerinden bu yana başta hain terör örgütleriyle, uyuşturucu tacirleriyle ve organize suç çeteleriyle mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurgulayan Yerlikaya, 
“Devletimizin, hükümetimizin ve aziz milletimizin kararlılığıyla hem terör örgütlerinin, hem suç çetelerinin, zehir tacirlerinin hepsinden ama hepsinden bizim gücümüz, dirayetimiz, kararlığımız üstünden gelecektir” diyerek hainlere ve mafyaya,  ortaokul çocuklarını zehirleyen uyuşturucu baronlarına göz açtırılmayacağı mesajını verdi.
Türk halkı son günlerde gerçekleştirilen operasyonlardan ötürü hoşnut. Öyle ya, insanlığın en büyük belası; masum insanları yaşamdan koparan, ocaklara ateş düşüren, güvenlik görevlilerini şehit eden hain terör saldırılarıyla, gencini yaşlısını uyuşturucu batağına sürükleyen, haksız mal edinen, insanların varlıklarına çöken çeteler ve mafya değil mi?
Şu bilinmeli ki;  yasa dışı organize örgütlere ve teröristlere karşı yürütülen kararlı mücadele, toplumun her kesimi tarafından destekleniyor...