Düzce İl Müftüsü Selami Emen gençlerle her fırsatta bir araya gelip, ihtiyaç duydukları her vakit her konuda gerekli desteği vermeye, vaaz ve nasihatlerde bulunarak yanlarında olmaya devam ediyor.
İçeriğinde namaz, tesbihat, dua ve hadis sohbetlerinin bulunduğu programla Gölormanı Köyü Caminde de gençlerle bir araya gelen Müftü Emen, dinimizde dua ve dua etmenin önemi hakkında bilgiler verdi. Nasıl dua edilmesi gerektiğini ayet ve hadislerle gençlere ve cami cemaatine anlatan Emen, Kuran’ın Allah ve insanlar arasında bir diyalog olduğunu dile getirdi. Kuran’ı Kerimin bir çok yerinde nasıl dua edilmesi gerektiğini bizlere bildirildiğine vurgu yapan Müftü Selami Emen, gençlere hitaben yaptığı sohbetinde “Kendi saadetimiz için dua etmemiz gereklidir. Allah’u Teala, ‘Bana Dua ediniz ki, Duanızı kabul edeyim’ buyuruyor. Bu okuduğumuz ayeti Kerime, Mümin suresinin 60. ayetidir. Allah’u Teala biz kullarından dua etmemizi emrediyor, bizden her zaman dua ederek kendisinden yardım istememizi bildiriyor. Ama diyeceksin ki, benim günahım çok, duam kabul olur mu? Böyle endişelenmenize hiç gerek yok. Çünkü Allah’u Teala, Bakara Suresinin 186. ayetinde: ‘Bana el açıp yalvaran kulumun duasını kabul ederim’ buyuruyor. Bu ayeti kerimelerden öğreniyoruz ki, kendi saadetimiz için dua etmemiz gereklidir. Hata ve günahlarımız çoktur duamız kabul olmaz diye bir tereddüde düşmemiz hiç de doğru ve akıllıca bir hareket değildir. Zira Allah’ımız bizden dua etmemizi istiyor. Duamızı kabul edeceğini beyan ediyor” dedi.
’DUA ETMEK, İNSANIN RUHİ İHTİYACIDIR
Müftü Selami Emen, dua etmenin insanın ruhi ihtiyacı olduğunu belirterek “Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Aleyhisselam ‘Allah’ü Teala indinde (katında, yanında) duadan daha değerli hiç bir şey yoktur’ buyuruyor. Yine Peygamberimiz (S.A.V ‘Allah’u Teala kendisinden istenmeyi sever’ yani aslında dua etmek arzusu insanın mayasında yaradılışında vardır. Dua etmek, insanın ruhi ihtiyacıdır. İnsan çaresizlik içinde kaldığı zaman, ruhu daraldığı an kuvvet ve kudret sahibi olan Allah’dan yardım istemek ihtiyacını kendinde şiddetle hissedip duyar. Onun için Cenabı Hak, Kur’an-ı Kerim’inde buyuruyor: ‘Bunalıp darda kalan kulunu, çaresizlik içinde kıvranıp duran kimseyi dua edip yalvardığında imdadına yetişip yardım eden, ancak Allah’u Teâla’dır’ Bir kulun düşmüş olduğu tehlikelerden Allah’dan başka kurtaracak hiç bir kuvvet yoktur ve düşünülemez” dedi.
Sohbetinde gençlerin sorun ve önerilerini de dinleyen İl Müftüsü Selami Emen, gençlerle buluşma programına yaptığı dua ile son verdi.