Faruk ZABCI - LONDRA /

Transfer sezonunun kapanmasına saatler sayılırken, iyi bir forvet oyuncusu peşindeki Manchester United, 19 yaşındaki Fransa'nın milli oyuncusu Anthony Martial ile 36 milyon sterline anlaştı.

Anthony Martial'ın Milli Takım kampından izin alarak sağlık kontrolünden geçmek ve hazırlanan kontratı imzalamak üzere bugün İngiltere'ye geldiğini yazan İngiliz basını, Clairefontaine'de milli takım kampına katılan genç futbolcunun cuma günü Fransa'nın Portekiz'le oynayacağı maça hazırlanmak için yarın sabah kampa geri döneceğini bildirdi.

Kontrat imzalandıktan sonra Anthony Martial, Manchester United'ın 59.7 milyon sterline alınan Arjantinli Angel Di Maria ve 37.1 milyon sterline alınan İspanyol Juan Mata'dan sonraki en pahalı transferi olacak.

Manchester United Pazar günü Swansea'ye 2-1 yenildikten sonra Louis Van Gaal, "Paniğe kapılmayın transfer sezonu Salı günü İngiltere yaz saatiyle 18:00'de kapanmadan önce forvet oyuncusu alacağız" diyerek Anthony Martial'ın geleceği sinyalini vermişti.

Geçen haftaya kadar Fransa'nın 21 Yaş Altı Milli Futbol Takımı'nda oynayan Fransız oyuncu, 28 Ağustos'da A milli takımına ilk defa çağırıldı.

2012-13 yıllarında asıl takıma geçmeden Lyon'un genç takımında 21 maçta 32 gol atan Anthony Martial, geçen sezon 31 Ligue 1 maçında sekiz gol atarak tüm dikkatleri üzerinde topladı. Lyon'da profesyonel futbol hayatına başlayan Martial 2013 yılı Haziran ayında Monaco'ya geçti. Geçen sezon Monaco'nun 48 maçında 12 gol atan genç futbolcunun, Manchester United'daki forvet boşluğunu doldurabileceği

bildirildi.

2013 yazında Monaco'ya 3.5 milyon sterline transfer olan genç futbolcu, Monaco'daki ilk sezonunda 15 maçta 2 gol ve geçen sezon 42 maçta 11 gol attı.

BBC'nin verdiği habere göre Anthony Martial, Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps'dan Manchester United ile kontrat yapmak için İngiltere'ye seyahat izni aldı. Bu izni Fransa Futbol Federasyonu teyit etti.

Deschamps, "Güçlü ve hızlı genç bir futbolcu. Hem güçlü hem hızlı futbolcu bulmak zor. Milli takımda neler yapacağını görmek istiyorum.

Ortada oynuyor ama kenarlara rahat kaçabiliyor. Daha çok solda başarılı" diye genç yeni futbolcusunu tanıttı.

Monaco'nun istemeyerek Anthony Martial ile yollarını ayırdığına da dikkat çekildi. Monaco Başkan Yardımcısı Vadim Vasilyev, genç futbolcuyu birkaç ay önce Tottenham transfer etmeye kalktığında, "Transfere açık değil" diyerek tekliflerin önüne geçti.

BBC televizyonu transfer haberini verirken, "Martial İngiliz futbol tarihinin en genç, en pahalı futbolcusu oldu" yorumunu yaptı.