GİRESUN (AA) - Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Eğribel tünelinin yapımının tamamlanmasıyla Şebinkarahisar'ın Doğu Karadeniz bölgesinin Doğu Anadolu'ya açılan kapısı hüviyetini kazanacağını söyledi.

Çakırmelikoğlu, Şebinkarahisar ilçesinde üye ziyaretlerinde bulundu.

Ziyaretlerinin ardından açıklama yapan Çakırmelikoğlu, yıllardır Giresun ile Şebinkarahisar arasında yaşanan ulaşım sorununun Eğribel tünelinin yapımıyla sona ereceğini söyledi.

Eğribel tünelinin açılmasıyla ilçenin öneminin daha da artacağına işaret eden Çakırmelikoğlu, "Bölgede ulaşım sorunu artık tarihe karışıyor. Bir süre önce yapım çalışmaları başlayan Eğribel tüneli Giresun ile Şebinkarahisar ilçesini birbirine daha da yakınlaştıracak. Tünel aynı zamanda bölgenin kaderini de değiştirecek. Şebinkarahisar ilçesinin önemini artıracak. Doğu Karadeniz Bölgesi'nin Şebinkarahisar ilçesi doğuya açılan kapısı haline gelecek. Eğribel tüneli ve Giresun-Şebinkarahisar yol standartlarının iyileştirilmesi ile bölge önemli bir çekim merkezi olacaktır" dedi.

İlçede önemli turizm potansiyellerinin de bulunduğuna işaret eden Çakırmelikoğlu, "İlçe, Giresun'un en önemli turizm potansiyeline sahip bölgelerinden biri. Şebinkarahisar yöresi özellikle önemli yöresel ürünleri barındırıyor ve bunlara eğilmeli ve butik işletmeler ile bölge lezzetlerini turizme dolayısıyla tüketicinin beğenisine sunmalıdır" diye konuştu.