Çanakkale'de kaza geçiren bir gencin organları ailesi tarafından bağışlandı. Beyin ölümü gerçekleşen gencin organları 7 kişide hayat bulacak.

Çanakkale'de 8 Haziran'da meydana gelen trafik kazasında İsmail Madak (16) yaralandı. Çanakkale Devlet Hastanesi'nde tedavi edilen Madak'ın tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Çanakkale Organ Nakli Koordinatörü Dr. Azem Ülkü'nün girişimleri ile ailesi çocuklarının organlarını bağışladı.

Bunun üzerine Türkiye genelinde organ bekleyen vatandaşlar araştırıldı. Yapılan araştırmada organları uyacak 7 hasta belirlendi. Madak'ın kalbi Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nde bir hastaya, akciğerleri İstanbul Koşuyolu Hastanesi'nde bir hastaya, karaciğeri Ankara Medicana Hastanesi'nde bir hastaya, iki böbreği Bursa Uludağ Tıp Fakültesi'nde iki hastaya ve korneaları da yine Bursa Uludağ Tıp Fakültesi'nde iki kişiye gönderilecek.

Çocuklarının organlarını bağışlayan aileye teşekkür eden Ülkü, İsmail sayesinde başka insanların da hayat bulacağını söyledi. Ülkü, organ nakli için 2 uçak, 1 helikopter ve bir ambulansın kullanılacağını sözlerine ekledi.