Kocaseyit Havalimanı’nda bir FG Havacılık okulu uluslararası belgelere haiz ultralight ve gyrocopter pilotluğu eğitimi vermeye veriyor. Edremit tüm yurt çapında havacılık meraklılarını ve pilot adaylarına Kocaseyit Havalimanı’ndaki FG Uçuş okulunda hizmet veriyor. Erkek adayların yanı sıra bayanların da okulda uçuş eğitimi almak için başvuruda bulunduğu gözleniyor.
Ultralight pilot eğitimini, gyrocopter ve microlight kategorilerinde eğitim veren kurum hakkında bilgi veren Eğitmen Pilot Mustafa Gürer, “Sıfırdan uçuşa başlayan bir öğrenci kısa bir eğitim sürecinden sonra ultralight pilot lisansı almaya hak kazanabiliyor” dedi. Okulda bu yıl yaklaşık 20 öğrencinin uçuş lisansı aldığını ifade eden Gürer uçmaya meraklı olan herkesi Edremit’e davet ediyor.
FG Havacılık Okulunda uçuş eğitimi alan Kemal Karakuş ise pilot eğitimi için İstanbul’dan Edremit’e geldiğini ifade ederek, “Uçmak bir tutku. Bu tutkum için Edremit’e geldi. Buranın trafik yoğunluğu, arazi yapası, hava şartları ve konaklama imkanları çok fazla. Pilot eğitim belli bir süre alıyor. İş hayatımdan zaman ayırarak buraya gelip eğitimlerimi tamamlamaya çalışıyorum. Pilot olmak isteyen, havacılık ile tanışmak isteyen herkesi Edremit’e ve FG Havacılık’a davet ediyorum" dedi.
Okulda eğitimlerin sabah brifingiyle başladığını ifade eden Sürer şöyle konuştu:
"Eğitmen ve öğrenci pilotların katıldığı toplantıda hava durumu, uçuş saatleri, eğitim aşamaları planlanıyor. Teorik eğitimlerin yanı sıra uygulamalı eğitimler için de pilot adayları, Balıkesir Kocaseyit Havalimanı kullanılarak Kazdağları’nın yamaçlarında, Ege Denizi’nin eşsiz mavisi ve zeytin yeşilinin üzerinde görsel bir eğitim alma şansı buluyorlar” dedi.