Samsun’da bağışlanan organ zamanla yarışılarak ambulans helikopter ile Erzurum’daki hastane nakil için Erzincan’a, oradan da bir başka ambulans helikopter ile Erzurum’a götürüldü.
Samsun’da akciğer embolisi sonucu tedavi gördüğü Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybeden 50 yaşındaki M.K. adlı bayan hastanın organları ailesi tarafından bağışlandı. Organ ve Doku Nakli Samsun Bölge Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak, bağışlanan karaciğeri Erzurum’da dokuları uyan bir hastaya nakil için Sağlık Bakanlığı Samsun 112 Acil Servis’e ait ambulans helikopter ile Erzincan’a götürüldü. Erzincan’da bekleyen Sağlık Bakanlığı’na ait bir başka ambulans helikopter ise Samsun’dan götürülen organı teslim alarak nakil için Erzurum Atatürk Üniversitesi’ne götürdü.
Organı bizzat kendisi götüren Dr. Mehmet Kazak yaptığı açıklamada, "Beyin ölümü gerçekleşen hastanın ailesinin bağışıyla bu sabah saat 07.30’da son bulan ameliyatla alınan karaciğer Erzurum’daki bir hastaya, 2 böbrek ile 2 kornera ise Samsun OMÜ Tıp Fatültesi’nde 4 hastaya umut olacak. Böbreklerden biri Samsun OMÜ’de böbrek bekleyen 16 yaşındaki bir hastana nakledilecek. Samsun bölge olarak 2015 yılı içinde 22 donörden alınan organlar 60 kişiye umut ve ışık oldu. Buradan başka insanların yaşaması için fedakarlık gösteren ailelere teşekkür ediyoruz" dedi.