Samsun Medya Grubu Yayın Kurulu Başkanı Necdet Uzun'un 'Benden söylemesi' başlıklı köşe yazısında gündeme getirdiği çağrıya şoför esnafı ve STK'lardan sonra siyasiler de kulak verdi. CHP Milletvekili Kemal Zeybek, İYİ Parti Milletvekili Bedri Yaşar, CHP İl Başkanı Fatih Türkel ile İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy ile AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Mücahit Erbin, 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Samsun'da gerçekleştirilecek TEKNOFEST sürecinde araç sürücülerinin toplu taşıma kullanması konusunda çağrı yaptı. AK Parti İl Başkanı Av. Ersan Aksu ise çalışmaların en iyi şekilde sürdürüldüğünü, gerekirse ek tedbirlerin alınacağını söyledi. 

'KOORDİNASYON İYİ SAĞLANMALI'

Samsun Medya Grubu'na açıklamalarda bulunan CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, "TEKNOFEST sürecinde şehir içi trafiğinde sıkışma olmaması için toplu taşıma araçları ücretsiz olmalı. Özel araç sürücüleri de etkinlik boyunca acil bir işleri olmadıkça toplu taşıma araçlarını kullanmalıdır. Ayrıca TEKNOFEST boyunca Atakum ve Tekkeköy ilçelerinde sefer yapan dolmuşlar da desteklenerek ücretsiz yolcu taşımaları sağlanmalıdır. TEKNOFEST Samsun için önemli bir tanıtım etkinliği olacak. Bu nedenle özellikle şehir içi ve etkinlik alanında ulaşım koordinasyonunun iyi sağlanması gerekiyor" dedi.

iyi-parti-milletvekili-bedri-yasar-3-ayda-ne-degisti-1637761530

'TEŞVİK ETMEMİZ GEREKİYOR'

İYİ Parti Milletvekili Bedri Yaşar da TEKNOFEST için Samsun'a çok sayıda misafir geleceğini hatırlatarak, toplu taşıma araçlarının ücretsiz yapılması ve kent içinde özel araç sapiplerinin de etkinlik alanına toplu taşıma ile gitmesi gerektiğini ifade etti. TEKNOFEST'i Samsun'un tanıtımı için önemsediklerini kaydeden Yaşar, etkinlik nedeniyle şehir içi trafiğinde önemli bir yoğunluk yaşanacağını belirterek, "Bu yoğunluğu önlemek için toplu taşımayı ücretsiz yaparak, özel araç sürücülerini de toplu taşımayı kullanmaya teşvik etmemiz gerekiyor. Bu konuda gerekli önlemlerin alınması lazım" diye konuştu.

'TRAFİĞİ RAHATLATMALIYIZ'

CHP İl Başkanı Fatih Türkel ise toplu taşıma araçlarının kent içi trafiğinde yoğunluk yaşanmaması için ücretsiz yapılması gerektiğini ifade ederek, "Samsun'a gelecek misafirleri en iyi şekilde ağırlamak ve en iyi şekilde izlenim bırakmak adına trafiği rahatlamamız gerekiyor. Toplu taşıma araçları ücretsiz olsun ki, sürücüler de bu şekilde teşvik edilsin" ifadelerini kullandı.

'TANITIMA KATKI SAĞLAYACAK'

Aksoy da konuyla ilgili Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında özel araç sahiplerinin de toplu taşıma araçlarını kullanması çağrısında bulunarak şöyle konuştu:

"TEKNOFEST Karadeniz, Samsun'un tanıtımına çok büyük katkı sağlayacak organizasyondur. 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında toplu taşıma araçlarının, etkinliğin yapılacağı havaalanı tarafına ücretsiz olmasını talep ediyoruz. Trafiğin yoğun olmaması içinde, özel araç sahiplerinin toplu taşıma araçlarını kullanmasını istiyoruz. Samsun'a bu etkinlik için çok sayıda insan gelecek, misafirperverliğimizi göstermeliyiz."

'KURUMLAR ELİNDEN GELENİ YAPACAK'

AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Mücahit Erbin de yaptığı açıklamada TEKNOFEST sebebiyle şehir içinde yoğunluk yaşanacağını kaydederek şunları söyledi:

"Şehirde ciddi nüfus kalabalığı var. Bir de TEKNOFEST nedeniyle yoğunluk yaşanacak. Burada ciddi trafik yoğunluğu yaşanacak. Şahsi araçların dışında toplu taşıma araçlarını kullanırsak bu yoğunluk mümkün tertebe kalkacaktır. Bu nedenle herkesi toplu taşıma araçlarını kullanmaya davet ediyorum. Trafiğinde en iyi şekilde akması ile ilgili her türlü kolaylık yapılacaktır. Toplu taşımada ulaşımı kolaylaştırmak adına kurumlar elinden geleni yapacaktır."

'GEREKİYORSA TEDBİRLER ALINACAK'

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu da TEKNOFEST için Samsun'a çok sayıda vatandaşın geleceğini belirterek, özel araç sahiplerinin toplu taşıma araçlarını kullanması ve toplu taşımanın ücretsiz olması ile ilgili talebe ilişkin şöyle konuştu:

"TEKNOFEST Karadeniz 30 Ağustos-4 Eylül tarihinde Samsun'da gerçekleştirilecek. Çok sayıda vatandaşımız diğer illerden akın akın şehrimize gelecek. 6 gün sürecek bir organizasyon. Bu etkinliğe yavruları ile eşleri ile izlemeye gelecek binlerce vatandaşımız olacak. Havaalanı yerleşkesinde yapılacak TEKNOFEST için burada ana yolun kenarında bir alanın tercih edilmesi, özellikle çevre yolu bağlamında baktığımız zaman şehir içi trafiğini çok fazla etkileyeceği kanaatinde değilim. Ama Bbir miktar hissedilecektir belki. Toplu taşıma araçları açısından gerekirse ring kullanılarak otopark alanları açısından, özel araçları ile vatandaşlarımızın şehir içi veya şehir dışından gelmeleri durumunda hem otopark alanlarının tespiti, ringlerle TEKNOFEST alanına intikali, ve yine toplu taşıma araçlarının en rantabl kullanımı noktasında, gerekli çalışmayı gerekiyorsa ek tedbirler alınarak yapılacağından hiç şüphem yok" dedi.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.