İZMİR'in Gaziemir İlçesi'ndeki bir otelde, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen yemekli toplantıda, Belediye Başkan Halil İbrahim Şenol'un gürültü nedeniyle öğretmenleri uyarmasının ardından bazı öğretmenlerin tepki için salonu terk ettiği sırada, iddiaya göre belediyenin Özel Kalem Müdürü Mehmet Tuncer, öğretmen Barış Düdü'ye kafa attı. Burnu kırılan Birleşik Kamu-İş Genel Örgütlenme Sekreteri de olan öğretmen Düdü, Tuncer'den şikayetçi oldu.
Gaziemir Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ilçedeki bir otelde dün etkinlik düzenledi. Etkinliğe, Kaymakam Yaşar Dönmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Usman, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Başkan Yardımcıları, öğretmen ve davetliler katıldı. Bir öğretmenin konuşma yaptığı sırada, salondaki gürültü nedeniyle, Başkan Şenol, "Birbirimizi dinlemek zorundayız" diyerek öğretmenleri uyardı. Ancak kalabalık olan salonda gürültünün devam etmesi üzerine, kürsüye çıkan Başkan Şenol, uyarısını tekrar etti. Bunun üzerine, bazı öğretmenler salonu terk etmeye başladı. Bu sırada, belediyenin Özel Kalem Müdürü Mehmet Tuncer, iddiaya göre, salon dışında öğretmenlerden Birleşik Kamu-İş Genel Örgütlenme Sekreteri Barış Düdü'ye kafa attı. Yüzü kanlar içinde kalan Barış Düdü, salona gelip yaşadıklarını anlattı. Başkan Şenol da üzüntüsünü dile getirdi.
'ÖĞRETMENLERE ŞİDDET UYGULAMAYI BIRAKSINLAR'
Kısa süre önce Gaziemir'deki bir meslek lisesine atandığını ve Belediye Başkanı'nı tanımak için, düzenlenen etkinliğe katıldığını belirten Barış Düdü, şunları anlattı:
"Gaziemir'deki bir lisede öğretmenlik yapıyorum, kısa süre önce atandım. Belediyenin öğretmenlere değer vererek düzenlediği etkinliğe katıldım. Ancak salonun ses sistemindeki problem nedeniyle, başkanın sesi salonun hiçbir yerinde duyulmuyordu. Başkan bunun üzerine, dinlenmediğini düşünerek öğretmenlere kırıcı ifadeler kullanmaya başladı, oradaki bazı arkadaşlar da tepki amacıyla salonu terk etti. Bu sırada, daha sonradan adının Mehmet olduğunu öğrendiğim kişi, salonu terk eden öğretmenlere küfürlü konuşmaya başladı. Ben de bir öğretmen hassasiyetiyle 'Burası öğretmenlere küfür edilecek yer değildir' diyerek tepki gösterdim. Bu tepkimin üzerine, aynı kişi bana kafa attı. Adli Tıp Kurumu'ndan rapor aldım. Burnum kırık. Bunun cezasının belediye başkanlığı tarafından verileceğini düşünüyorum. Öğretmene şiddet arttı, çünkü öğretmenin statüsü düşürüldü. Artık insanların öğretmene bakış açısı değişti. Başta bakanımız olmak üzere yetkilileri göreve çağırıyorum. Lütfen artık öğretmenlere hakaret etmeyi, şiddet uygulamayı bıraksınlar. Tüm öğretmen arkadaşlarım adına öğretmene şiddete son verilmesini istiyorum. Benim yaşadığım şeyin münferit bir olay olduğunu düşünüyorum. Hadsiz, ahlaksız birinin davranışı olduğunu, belediyenin de böyle birini bünyesinde tutmayacağını düşünüyorum. İnanıyorum ki belediye başkanımız da üzüldü, ben gereğini yapacağına inanıyorum."
Olayın ardından salona dönüp Başkan Şenol'a durumu anlattığını kaydeden Düdü, "Olaydan önce kimseye hakaret etmedim. Olay yaşandıktan sonra salona girdim. Bana kafa atan kişinin belediyede önemli bir mevkide görevli olacağı aklımın ucuna gelmedi. Başkana 'İtinize köpeğinize sahip çıkın' diyerek tepki gösterdim" dedi.
'ADLİ SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ'
Olay nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını dile getiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, "Salon dışında olmasını istemediğim bir şey yaşandı. Bunun artık geri dönüşü yok. Keşke zamanı geri alabilseydik de yaşanmasıydı ama yaşandı. Bu adli bir konu, ben 7 yıldır çalışıyorum, birçok başarılı projemiz var, fakat böyle bir üzücü durumu maalesef yaşadık ve bununla gündeme geldik. Özel Kalem Müdürü Mehmet Tuncer ile ilgili şu an tasarrufum olmayacak. Herkes görevden alınmasını istiyor ama bu adli bir süreç. O da polise ifadesini veriyor. Adli süreci takip ediyoruz" diye konuştu.
Barış Düdü'nün şikayeti üzerine soruşturma başlatan polisin, Tuncer'in ifadesine başvurduğu belirtildi.

FOTOĞRAFLI