Türkiye’de ilk kez ilçelerde asfalt plent tesisi kuran Antalya Büyükşehir Belediyesi Elmalı’nın ardından Manavgat’ta da asfalt plent tesisinin açılışını yaptı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel 3 ay içerisinde yapımı tamamlanıp hizmete açılan asfalt plent tesisinin çevreye duyarlı olma özelliği ile dikkat çektiğini söyledi. Türel, 1 yılda 5 senelik hizmet yapmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.
Manavgat Asfalt Plenti Açılış Töreni’ne Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Akseki Belediye Başkan İsmet Uysal, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, meclis üyeleri ile çok sayıda Manavgatlı katıldı. Manavgatlılar Başkan Türel’i ellerinde Türk Bayrakları ile davul zurna eşliğinde karşıladı. Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu Manavgatlılar adına Başkan Türel’e teşekkür etti.
BİR İLKİ BAŞARDIK
Büyükşehir Belediye Başkan’ı Türel konuşmasında art arda hizmete sundukları projelerden bahsederek “Artık ben bile programa telefondan bakarak ne gün nerede hangi açılışı yapacağımızı takip etmekte zorlanıyorum. Muhtarevleri, Sosyal Kart, Alanya ASMEK, burada asfalt plentinin açılışı, yarın Korkuteli Küçükköy açılışı, birkaç güne sığan temeli atılan değil açılışı yapılan projelerimiz. Bu hizmetler bir senelik çalışmanın sonunda çok az belediyeye nasip olur. 1 senede adeta 5 senelik hizmeti gerçekleştirdik. Tabi çok çalışmak zorundayız geride kaybedilen 5 sene var. Bu 5 seneyi telafi etmek zorundayız. Kaybedilen 5 senede 15 senelik hizmetleri yapmalıyız. Bu hizmet sağanağında kazanan bütün hemşerilerimiz Manavgatlılar, Alanyalılar, Aksekililer, Gazipaşalılar, İbradılılar oluyor. Çünkü biz siz için çalışıyoruz. Söz verdik yapıyoruz. 3 ay önceydi burası toz toprak içerisinde bir alanken şimdi temel atma törenine geldik. Yaklaşık 4 milyon liralık böyle bir tesisi 3 ayda hizmete sunduk. Artık asfalt üretiyoruz. Artık bize ait köy ilçe yollarını kaymak gibi asfaltla kaplayacağız. Çevreye duyarlı tesis inşaat ettik. 30 büyükşehir belediyesi içerisinde ilk asfalt plenti kurulan ilçeler Elmalı ve Manavgat. Bu da bize nasip oldu. Bir ilki daha başararak tarihe geçmenin onurunu yaşıyoruz” dedi.
TESİS DOĞU İLÇELERİNE HİZMET VERECEK
Tesisin doğu ilçelerin asfalt ihtiyacını karşılayacağını belirten Başkan Türel, sırasıyla bütün ilçelerimizde asfalt yapacağız.Bu tesis aynı zamanda çevreye duyarlı bir tesis. 2 bin metrekarelik bir yeşil alanı kazandıracağız. 3 bin ağaç fidesi dikiyoruz. Asfalt plenti son teknoloji gaz ile toprağı ayrıştırıyor çevreye en ufak kirlilik vermiyor. Çevreye duyarlı bir tesis açıyoruz. 200 ton asfalt, 400 ton plent miks üretilecek. Artık vatandaşlarımız biliyor ki biz söz veriyorsak yapıyoruz. Boş vaatlerle vatandaşın önüne gelmiyoruz. Projelerimizle eserlerimizle hizmetlerimizle vatandaşın karşısına geliyoruz
ELVAN’A TEŞEKKÜR
Konuşmasında Ulaştırma eski Bakanı ve Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan’a da teşekkür eden Başkan Türel, “2009-2014 arasında 10 kavşak daha yapma sözü verdik. Nasip olmadı. Geçen beş sene de 15 sene kaybetti. 2014’te 19 kavşağı Antalya’mıza yapacağımızı söyledik. Sayın bakanımıza teşekkür ediyorum. 19 kavşak yapacağız dedik. Bunun 11 tanesini artık birkaç ay içerisinde hizmete açıyoruz. Bütün hizmetler sizlerin desteğiyle oluyor, milletimizin desteği olmasaydı biz bu hizmetleri yapamazdık. Artık Antalya hayallerine daha da yaklaşıyor. Çünkü Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan aramızda bize güç veriyor. Hızlı trenler, havaalanları, kruvaziyer limanları, otobanlar, yat limanları, bunların hepsi Manavgat’a Antalya’ya sizlere yakışır” şeklinde konuştu.
HIZLI TREN TEMELİ 2016’DA ATILACAK
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan da törende yaptığı konuşmada, Manavgat’ın en önemli turizm merkezlerinden birisi olduğuna dikkat çekerek “ Manavgat’ımıza Antalya’mıza hizmet için yola çıktık. Birilerinin hayal dahi edemeyeceği projelere 3 yıl öncesinden başladık. 2016 yılının ilk yarısında Antalya’dan Manvagat’a, Konya’ya, Kapadokya’ya, Kayseri’ye uzanan hızlı trenimizin kazmasını hep birlikte vuracağız. 2020 yılında tamamlayacağız dedik ama biz vermiş olduğumuz süreden önce tamamlarız. Bizim işimiz çalışmak işimiz hizmet. Biz işle yatar işle kalkarız. Manavgat’tan hızlı trene bineceksiniz 20-25 dakikaya Alanya’ya ulaşacaksınız. Yarım saatte Antalya’ya ulaşacaksınız. Bir saat 20 dakikada Konya’ya ulaşacaksınız. İşte bizim diğerlerinden farkımız bu onlar konuşur biz yaparız. Antalya’mız, Manavgat’ımız Akdeniz’imizin kalbi konumundadır. Sadece Konya’ya Kayseri’ye bağlantı yetmez. İstanbul’a da hızlı trenle bağlayacağız. İstanbul’dan binen kardeşimiz 4.5 saatte Antalya’da olacak. Antalya şahlanacak. İç turizm açısından akın akın Orta ve Doğu Anadolu’dan Ege’den Marmara’dan Antalya’ya turist akını olacak. Hızlı trenin anlamı bu” şeklinde konuştu.
OTOYOL KENTİ
Manavgat’ı aynı zamanda bir otoyol kenti yapacaklarını belirten Elvan, “Antalya’dan yola çıktığınızda yüzlerce trafik lambası, sürekli bekliyorsunuz. Şimdi Manavgat’tan yola çıkacaksınız hiçbir trafik ışığı görmeden Antalya’ya gideceksiniz. Alanya’ya gideceksiniz. Otoyolumuzda tüneller viyadükler olacak. 2016 yılının ilk yarısında kazmayı vuracağız. Projemiz hazır. Antalya’mızı Manavgat’ımızı Konya’ya bağlayacağız. Demirkapı tüneli çalışmamız 5 kilometre devam ediyor. 1.7 kilometresi tamamlandı. Ferhat misali dağları deliyoruz. 2016 sonu itibariyle 1.5 yıl sonra Manavgatlı hemşerilerimiz, Taşağıl Gelendost üzerinden çok kısa sürede Konya’ya ulaşacaklar. Yolumuz 90 kilometre kısalacak.
Managat’ı Akseki,’ye Akseki’yi Konya Seydişehir’e bağlayan bir başka yolumuz daha var. Gidiş geliş bölünmüş yol olacak. Burada en sıkıntılı bölüm Alacabel mevki, Alacabel tünelimizin ihalesine bu ay çıkıyoruz. 7.3 kilometre uzunluğunda olacak, çift yönlü olacak. O güzergahta toplam 17 kilometre tünel açacağız. Bu yıl Türkiye’de 128 kilometrelik tünel açacağız” dedi.
Konuşmaların ardından Bakan Elvan, Başkan Türel, ilçe belediye başkanları törenle butona basarak asfalt plentinde üretimi başlattı. 200 ton asfalt kapasitesine sahip tesis 3 milyon 922 milyon TL’ye mal oldu. 13 bin 910 metrekare alana kurulan tesiste 60 ton kapasiteli kantar bulunuyor. Çevre dostu tesis son teknoloji filtre sistemi ile tozun çevreye yayılmasını önlüyor.