Suat DENİZ/IĞDIR, () - STRATEJİK araştırmacı ve 24'üncü dönem MHP Iğdır milletvekili Sinan Oğan, son günlerde yaşanan terör olaylarını değerlendirirken "Ermenistan, PKK için ikinci Kandil konumundadır" dedi.
Dağlıca'da 16 askerin, daha sonra Iğdır'da 13 polis memurunun şehit edilmesiyle ilgili olarak Türk milletine başsağlığı dileğinde bulunan Sinan Oğan, Dağlıca ve Iğdır’dan gelen şehit haberlerinin yürekleri dağladığını söyledi. Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki şehit ailesine başsağlığı dilemek ve destek için gittiğini anımsatan Oğan, şimdi de polise moral ve destek vermek için Iğdır'a geldiğini belirtti. Türkiye ve uluslararası alanda terör çalışması yaptığını, bu nedenle 13 polis memurunun şehit olduğu Iğdır- Aralık karayolunda da incelemelerde bulunduğunu ifade eden Sinan Oğan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Uzun süredir belirttiğim, çözüm sürecinde yollara döşenen mayınların, bombaların şimdi patlatıldığını, yerinde yaptığımız incelemede bunun tekrar ortaya çıktığını görüyoruz. Yine önemli bir husus var burada. Çözüm süreci döneminde birçok karakol kapatıldı. Bu kapatılan karakolların bir kısmı Iğdır’daydı. Özellikle Tuzluca ilçemizdeki karakolların kapatılmasıyla PKK’nın adeta önü açılmış oldu. Ermenistan bugün PKK için ikinci Kandil konumundadır. Ağrı Dağı- Ermenistan hattı PKK tehdidi altındadır. Son dönemlerde özellikle eylemlere baktığımızda, TIR yakmaların bir sebebi de, yollardaki güvenliği tehlike altına almak ve rahatça o yollara bomba döşemek içindir. Ama Iğdır'da yollara döşenen bombalar yakın tarihte döşenen bombalar değil. PKK'nın Ermenistan'ı ikinci Kandil olarak belirlemesi, bunun için Iğdır'ın terörize edilmesi, Türkiye'de üzerinde çok düşünülmesi gereken bir konu. Ermenistan- Türkiye sınırında yaşayan vatandaşlarımızdan ihbarlar almaya başladık. Sınır köylerinden arkadaşlarımız beni arayarak 'Bu gece şu kadar kişi geçti' diyor."
Iğdır halkının şehidine, devletine, polisine sahip çıktığına işaret eden Sinan Oğan, "Her ne olursa olsun hiç kimse Iğdır üzerine hesap yapmasın. Hiç kimse hayalindeki Kürdistanı Ermenistan'a bağlama hayali kurmasın. Iğdır halkı buna müsade etmeyecektir. Bu provokasyonlar başka illerde fazla etki etmeyebilir . Ancak nüfus dengesi dikkate alındığında Iğdır'da yapılabilecek herhangi bir provokasyonun çok tehlikeli sonuçları olabilir. Ben Iğdır halkına sağduyusu için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI