Hakan KABAHASANOĞLU/EYNESİL(Giresun), () – Yunanistan’dan Gürcistan’ın Batum kentine gitmek üzere havalanan Ukrayna helikopteri, dün akşam saatlerinde arıza nedeniyle Giresun’un Eynesil ilçesi sahiline zorunlu iniş yaptı. Arızası hala giderilemeyen helikopter Ukrayna’dan gelecek teknik ekibi bekliyor.
Yangın söndürme çalışmaları için bir süredir Yunanistan'da bulunan Kamov-32 tipi helikopter, dün 5 kişilik mürettebatıyla Yunanistan'dan Gürcistan'ın Acara özerk bölgesi başkenti Batum'a gitmek üzere havalandı. Tekirdağ, Zonguldak ve Samsun'da yakıt ikmali yapan helikopter akşam saatlerinde Giresun üzerindeyken arıza meydana gelince Trabzon Havalimanı ile temas kurduktan sonra Eynesil ilçesi sahilindeki boş çimenlik alana iniş yaptı. İniş sonrasında helikopterdeki arızayı kendi imkanlarıyla gidermeye çalışan ancak başarılı olamayan personel, Ukrayna'dan teknik ekip istedi. Teknik ekibin akşam saatlerinde Eynesil'e gelmesi ve helikopterin de yarın ilçeden ayrılması bekleniyor.
Bu arada, helikopterin ilçenin misafiri olduğunu söyleyen yöre sakinleri de çevrede toplanarak çalışmaları izledi, fotoğraf çektirdi. 

FOTOĞRAFLI