İzmir Emniyet Müdürlüğü ile Rotary 2440 Bölge Federasyonu arasında ‘Gönüllü Trafik Hareketi’ projesinin protokolü imzalandı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen imza töreninde İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Reha Akın proje hakkında bilgi verdiler. Protokol imza töreninde konuşan İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, insana yapılan yatırımın çok önemli ve değerli olduğunu söyledi. Uzunkaya, “Kazalarda yüz binlerce vatandaşımız da yaralı ve sakat kalıyor. Nedense sonucu ölüm olan bu tür olaylarda çok farklı toplum algısı ve tepkisi ortaya konuyor. Arzu ettiğimiz hiçbir şekilde insan kaybımız olmasıdır” dedi.
Rotary 2440’ıncı Bölge Federasyonu ile imzalanan protokolün de bu anlamda kıymetli olduğunu ifade eden Uzunkaya, imzalanan protokolle Güzelbahçe ilçesinde 2 bin metrekarelik bir alana tam donanımlı çocuk trafik eğitim parkı kuracağını, Bostanlı semtindeki mevcut eğitim parkının da tadilatının yapılarak daha donanımlı hale getirileceğini kaydetti.
Trafik bilincinin çocuk yaştan kazandırılmasının önemine işaret eden Uzunkaya, imzalanan protokolün beş yıl geçerli olduğunu belirterek, “Geleceğimizin teslim edileceği gençleri, hiç değişmeyen trafik terörü konusunda bilinçli bireyler olarak toplum içine sokacak bu protokol çok değerlidir. Her sene trafik kazalarında düzenli olarak bu kadar çok kurban verildiği halde tepkisiz kalan bir toplum yapımız var. Zaman zaman bu konuda duyarlılık gösterenlere de ’iyi ki varsınız’ diyoruz. Rotary Federasyonu’da bunlardan birisidir. Gelecekle ilgili önemli biri projeyi gerçekleştireceğiz” dedi.
Rotary 2440’ıncı Bölge Federasyonu Başkan Reha Akın ise, çocukların trafik eğitimi almasıyla gelecekteki kazaların önlenebileceğini söyledi. Bölge federasyonu olarak faaliyetleri planladıklarını söyleyen Reha Akın, “Bunlardan bir tanesi şu anda İzmir Emniyet Müdürlüğü ile birlikte imzaladığımız gönüllü Trafik hareketi projesidir. Bu projenin çeşitli safhaları var” dedi.