Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, “Doğa ile bütünleş sporla özgürleş” sloganıyla ilk doğa yürüyüşünü gerçekleştirdi. Diyarbakır Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği’yle (DİBİDOSK) ortaklaşa düzenlenen yürüyüş Çayönü ve Hilar mağaralarına yapılan geziyle başladı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, her yıl geleneksel hale getirerek düzenleyeceği doğa yürüyüşlerinin ilkini gerçekleştirildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen doğa yürüyüşü trekking, Ergani Çayönü ve Hilar mağaralarına yapılan geziyle başladı. Sabahın erken saatlerinde Sümer Park Ortak Yaşam Alanı’nda bir araya gelen doğaseverler, Büyükşehir Belediyesi’nin temin ettiği araçlarla Ergani ilçesine hareket etti. Doğa yürüyüşüne Ergani Belediyesi Eşbaşkanı Aygün Taşkın, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Eşbaşkanı Ayten Tekeş, belediye meclis üyeleri ile 42 doğasever katıldı.
EĞLENDİLER, ÇÖP TOPLADILAR, YÖRESEL YİYECEKLERİN TADINA BAKTILAR
Sporcular daha sonra bir süre alanı gezdi. Doğaseverler, erbaneler ve sazlar eşliğinde şarkılar söyledi. Doğa yürüyüşünün başladığı köye doğru tekrar hareket eden doğaseverler, etraftaki tüm şişe ve plastik çöpleri topladı. Çöpler, Ergani Belediyesi temizlik ekipleri tarafından bertaraf edilmek üzere çöp toplama istasyonuna götürüldü. Köye ulaşan doğa yürüyüşçüleri, köy kadınlarının hazırladığı yöresel gözleme ve ayranların tadına bakma imkanı buldu.