Yaşar, Ağustos ayında Samsun ve Giresun'da yaşanan sel felaketinden sonra verdiği meclis araştırma önergesinin ardından meclis gündeminde önergenin gerekçelerini anlattı.

Sel sonrası yaşananları ve yapılması gerekenleri meclis gündeminde dile getiren Yaşar, "Geçen yıl Samsun'un Terme ilçesinde yaşanan selde 2 vatandaşımızı, bu sene de Giresun'da yaşanan selde de 11 vatandaşımızı kaybettik. Kaybolan vatandaşlarımızı arama çalışmaları ise halen devam etmekte. Artık her sel sonrası sarı çizmeli devlet görevlilerinin gelip ‘Merak etmeyin, yaralar sarılacak, devlet bunların altında kalmaz, gereği neyse yapılır’ demesinden daha öte yapılabilecek işler var, artık onlar yapılsın" dedi.

"ÇARESİZ DEĞİLİZ"

"Can kayıplarına, heyelanlara, dere taşkınlarına, köprülerin yıkılmasına sebep olan sel felaketleri karşısında çaresiz değiliz" diyen Yaşar, "Karadeniz Bölgesi hepinizin bildiği gibi sel ve heyelan bölgesidir. Bu illerimizde hemen hemen her yıl benzer felaketleri yaşıyoruz. Yani ne zaman yağmur yağsa yüreğimiz ağzımıza geliyor. Meclise araştırma önergesi vermemizin sebebi de bu. Henüz kış bastırmadan yağmurlar başlamadan konuyla ilgili bir araştırma yapalım. Dere yataklarında ne kadar binamız varsa tespitini yapalım. Köprülerimiz olası bir yağmurda odunla, ağaç parçalarıyla, büyük taşlarla tıkanıyor, yıkılıyor. Tıkanmayacak şekilde revize edelim. Bu tespitleri bugünden yaptığımız takdirde ki bunların maliyetleri tahmininizden daha düşük, bu sorunları büyük ölçüde gidermiş olacağız. Gereği neyse Parlamento olarak hep beraber yapalım" şeklinde konuşarak konunun hassasiyetinin ve ciddiyetinin altını çizdi.