DÜZCE (AA) - Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi ve Düzce Üniversitesi tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen "Uluslararası Düzce Konuralp Tarih, Kültür ve Sanat Sempozyumu"nda ele alınan konuların kitap haline getirileceği bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, 11-12-13 Aralık tarihlerinde kentteki bir otelde gerçekleştirilen sempozyumda ele alınan konulara ilişkin tebliğ ve bildirilerin bir araya getirilerek kitaba dönüştürüleceği belirtildi.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in görüşlerine yer verilen açıklamada, Keleş'in şu ifadeleri yer aldı:

"Sempozyum için ortaya koyduğumuz bir amacımız ve hedefimiz vardı. Amacımız, Düzce'nin tarihsel, kültür ve sanat değerlerinin, potansiyellerinin akademik bir veriye dönüştürülmesi ve bunun kamuoyu ile paylaşılmasıdır. Türkiye'de sanat merkezi bir il statüsünde anılmak, tanınmak istiyoruz. Sempozyum bunun en güzel ortamıdır. Bu açıdan iki gün süren sempozyumun amacına ulaştığını söyleyebilirim. Sayın Valimiz Ali Fidan, rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'ın içinde bulunduğu Onur Kuruluna teşekkür ederim. Bilim Kurulumuz ve Düzenleme Kurulumuz ile sekretaryamız sempozyum için büyük çaba gösterdiler. Bu kurullarda yer alan herkese teşekkür ederim. Ortak akılla ortak girişimle bu işi başardık. Sonuçlarına ilişkin kitabımız da yakında çıkacak."