Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 128. sırada yer alan ve küresel ekonomik kriz nedeniyle üretimin bir süre önce durduğu Beyteks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ın girişimleri sonucu kriz aşıldı. Kredi sorunu çözülen, bugün itibariyle elektrik de verilmeye başlanan Beyteks’in 5 bin 600 çalışanı işsiz kalmaktan kurtuldu.
1993 yılında Adana’nın Ceyhan ilçesinde faaliyete başlayan, bugün Ceyhan’ın yanı sıra Osmaniye ve Kadirli ilçesindeki 25 ayrı tesiste faaliyetlerini sürdüren dünyanın en önemli iplik üreticilerinden Beyteks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de, küresel ekonomik krizden dolayı kar-maliyet dengesi sağlanamadığı için üretim durmuştu.
Üretimin durduğu günden bu yana konunun takipçisi olan TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve ilgili bürokratlarla yaptığı görüşmeler neticesinde krizin aşılmasını sağladı.
Bankalarla yapılan protokol çerçevesinde kredi sorunu çözülen Beyteks’in, elektrik sorunu da bugün itibariyle çözüme kavuştu. Ünüvar’ın, Enerji Bakanlığı bürokratlarıyla yaptığı görüşmeler neticesinde, Beyteks’in tesislerine bugün itibarı ile elektrik verilmeye başlandı. İşsiz kalma korkusu yaşayan 5 bin 600 Beyteks çalışanı, sorunların çözülmesiyle işsiz kalmaktan kurtulurken, rahat bir nefes aldı.
Necdet Ünüvar, çalışanların işsiz kalmaması, fabrikalarda üretimin yeniden başlaması için 4 aydır Beyteks yetkilileriyle sürekli görüştüğünü belirterek, en önemli iki sorunun; kredi ve elektrik tedariği sorunlarının çözüldüğünü belirtti. Ünüvar, Beyteks çalışanlarının, gönül rahatlığı ile işlerinin başına dönebileceğini kaydetti.
Beyteks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali İlbeyli de, sorunların çözülmesindeki çaba ve katkılarından dolayı Ünüvar’a teşekkür etti. İlbeyli, "Beyteks benim değil, Ceyhan’ın. Ben sadece bugün değil, 13 yıldır AK Parti’nin çok desteğini gördüm. 1993’te bir tesis kurdum, bugün tesis sayısını 25’e çıkardım. Bütün bunlar AK Parti’nin desteğiyle oldu. Sayın Necdet Ünüvar’a ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.