Olay, saat 01.30 sıralarında Tahtakale Mahallesi Mehmetçik Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Avrupa Bölgesi Terfi Merkezi Şube Müdürlüğü Tahtakale Depo ve Terfi Merkezi’nde henüz belirlenemeyen bir nedenle ana su borusu patladı.
Patlama nedeniyle sular metrelerce havaya yükseldi. Sokaktaki bir apartmanın bodrum katını su bastı.

Patlayan borudan çıkan su sokağı basarken, bazı vatandaşlar ise evlerinden çıkamadı. Bölgeye gelen itfaiye ekipleri su basan apartmanın bodrum katında su tahliye çalışmaları başlattı.


Çevrede güvenlik önlemi alan polis, elektrik trafosuna yakın yerdeki su borusunun patlaması nedeniyle elektrik kaçağına karşı mahalle sakinlerini uyardı. Ana vana kapatılarak su kaçağı durdurulurken, itfaiye ekiplerinin tahliye çalışmaları sürüyor.



''YENGEMİ ZOR KURTARDIK''

Mahalle sakinlerinden Memiş Hunatoğlu, "İSKİ’nin ana borusu patladıktan sonra, içerideki makinist belirli bir alarm vermedi. Biz yatıyorduk. Kardeşim işte, 8 aylık hamile hanımı ve çocuğu içerideydi. Çocuk ve yengemi zor çıkarttık. Ben çıkarttıktan sonra balkondan diğer kardeşimle beraber atladık. İleriden arabaları yola çekerek suyu kesmeye çalıştık. O zamana kadar ev suyla dolmuştu. İSKİ’nin ihmalkƒrlığı. Bir makinist, 3 güvenlik görevlisiyle çalışıyorlar. Makinist dışarıya çıkıp bir özür bile dilemedi’ şeklinde konuştu.



''BİR SANİYE İÇİNDE PATLADI''

Görgü tanığı bir vatandaş yetkililerin olaya müdahale etmediğini savunarak şunları söyledi;
''Burada beklemesi gereken adam burada yok. Binayı 2 tane güvenlik görevlisine bırakmışlar. Güvenlikler canını zor kurtardı. Elektrik gitti, geldi. Bir saniye içerisinde patladı.''