ANKARA, () - TERÖR örgütü PKK'nın, Şırnak ve Hakkari'de eylemlerini tırmandırarak, bazı bölgelerde güvenlik güçlerinin kontrolü sağlayamadığı algısı yaratma çabasını, Mehmetçik kararlı tutumuyla boşa çıkardı. PKK'nın Kandil'deki yöneticilerinin iddialarına karşın, güvelik kaynaklarınca Çukurca'dan Beytüşşebap'a kadar her yerde Mehmetçiğin görev başında olduğunu gösteren fotoğraflar paylaşıldı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun son operasyonlarda PKK'ya ağır darbe vurulduğunu belirterek "Terörün beli kırıldı" açıklaması, bölücü örgüt yöneticilerinde paniğe neden oldu. PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan, bölgenin bazı yerlerinde kontrolün kendilerinde olduğunu, güvenlik güçlerinin Şırnak Beytüşşebap'ta tepelere çıkamadığını, Çukurca- Hakkari karayolunu kendilerinin kontrol ettiğini ileri sürdü.
PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan'ın bu iddiasının yalan olduğu, güvenlik kaynaklarının paylaştığı fotoğraflarla kanıtladı. 29 Eylül- 30 Eylül ve 1 Ekim tarihlerini taşıyan fotoğraflarda, Beytüşşebap'tan Çukurca'ya bölgenin her tarafından Mehmetçik kimi zaman dağların zirvesinde, kimi zaman vadilerde, kuş uçurtmuyor. Kartal yuvası üs bölgesinde, sarp vadilerin geçiş noktalarında Mehmetçik 24 saat görevinin başında görünüyor.
"EMNİYET GÜÇLERİMİZ HERYERDE,HER TEPEDE"
Terör örgütü PKK'nın operasyonlar karşısında iyice sıkıştığını belirten güvenlik kaynakları, yalanlarla algı operasyonuna başvurduğunu söyledi. Bir güvenlik yetkilisi şu değerlendirmeyi yaptı:
"Türk Silahlı Kuvvetleri, güvenlik kuvvetlerimiz, emniyet güçlerimiz Beytüşşebap’ta her yerde her tepededir. Başka söz gerek yoktur. Palavra kime aittir? Karayılan ve katilleri nerededir? Sadece konuşmasındaki çelişkilere bakılsa bile PKK’nın ne durumda olacağı açıkça görülecektir. Bu tür yalanlarla Kürt kökenli vatandaşlarımıza hem gözdağı vermeye çalışmakta, hem de kendisine, sözde Serhat eyaletinde, Cilo’da, Şırnak’ta kafa tutup telsizden isyan eden sözde liderlerine aba altından sopa göstermektedir. ‘Sıkıysa gelin siz çarpışın. İran’da keyif yaparak emir vermekle bu işler yürümez’ diyecek kadar ileri giden sözde eyalet liderleri Karayılan’ı psikolojik olarak çökertmiştir."
BEYTÜŞŞEBAP'TA PKK'YA DARBE
Güvenlik yetkilileri, Şırnak'ın Beştüşşebap İlçesi'nde geçen pazar günü gerçekleştirilen hava destekli operasyonda PKK'nın çok sayıda kayıp verdiğini açıkladı.
Bu operasyonda ayrıca PKK'nın bölgede kullandığı 8 mağarada yapılan aramalarda, 12 Kalaşnikof piyade tüfeği, 17 şarjörü, 2 av tüfeği, 3 roketatar sevk fişeği, 6 roketatar mühimmatı, 7.62 mm 220 mühimmat, 5.56 mm 126 mühimmat, 6 çuval amonyum nitrat (65 kg), 2 kg plastik patlayıcı madde, 2 dürbün, 720 av tüfeği fişeği, 4 el telsizi, bir büyük telsiz, bir telsiz şarj cihazı, 10 kilogramlık bidon içerisine hazırlanan 2 patlayıcı düzeneği, 50 mekanik fünye, çok sayıda yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.

FOTOĞRAFLI