Özgür ALTUNCU-Taner YENER/İSTANBUL, () DOLMABAHÇE Sarayı'nda Atatürk'ün yaşamını yitirdiği odada tören düzenlendi. Törene TBMM Başkanvekili Şafak Pavey de katıldı. Atatürk'ün yaşama gözlerini yumduğu yatağa çiçekler bırakıldı. Kuleli Askeri Lisesi öğrencileri de saat 09:05'te Dolmabahçe önüne geldi. Saygı duruşunda bulunup, 10. yıl marşını söylediler. Bir grup ise siyah önlükler giyip andımızı söyledi.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 77. yıldönümü'nde gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'nda törenle anıldı. Saat 09:05'de Kuleli Askeri Lisesi öğrencileri büyük bir tekne ile Dolmabahçe Sarayı'nın önüne geldi. Atatürk için saygı duruşunda bulunan öğrenciler ardından da 10. Yıl Marşı'nı söyledi. Bu sırada sarayın bahçesinde bekleyen bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Dün geceden bu yana Dolmabahçe önünde demir atan askeri gemi de saat 09.05'te siren çaldı.

PAVEY: ARTIK AKLIMIZLA SEVME VAKTİ
Atatürk'ün yaşamını yitirdiği odada tören düzenlendi. Törene TBMM Başkanvekili Şafak Pavey de katıldı. Atatürk'ün yaşama gözlerini yumduğu yatağa çiçekler bırakıldı. Saat 09.05'te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu.
Atatürk'ün yatağının başında nöbet tutan askerin gözleri doldu. TBMM Başkanvekili Şafak Pavey ardından anı defterini imzaladı. Pavey deftere, "Mirasınızı taşıyanlar olarak bugüne kadar sizi hep yüreğimizle sevdik. Artık aklımızla sevme vaktindeyiz" diye yazdı.

KORELİLER DE ANDI
Törenin ardından Atatürk'ün odası, vatandaşların ziyaretine açıldı. Genç yaşlı yüzlerce vatandaş sırayla odayı ziyaret etti. Yatağa çiçek bırakan vatandaşların birçoğu gözyaşlarını tutamadı. Anmaya turistler de katıldı. Güney Koreli onlarca turist Atatürk'ü andı. Koreli bir turist ziyaretin ardından, "Burada bulunmaktan büyük onur duyuyorum" dedi.

SİYAH ÖNLÜKLERLE KATILDILAR
Ünye'den gelen ve kendilerine dünkü çocuklar adını veren ve siyah önlükler giyen bir grup saray önünde 'andımız'ı  okudu.


AKŞAMA KADAR AÇIK
Dolmabahçe Sarayı saat 18:00'e kadar vatandaşların ziyaretine açık olacak.
(FOTOĞRAF)