Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Vali Yerlikaya mesajında, haber, düşünce ve bilgiyi doğru ve tarafsız bir şekilde kamuoyuna ileten basın, farklı fikirlerin dile getirilmesine ve tartışılmasına imkan sağladığını belirtti. Yerlikaya, basın kuruluşları halkın doğru bilgilendirilmesinde, yapılan kamu hizmetlerinin, alınan tedbirler ve getirilen yeniliklerin kamuoyuna yansıtılmasında gösterdikleri hassasiyet ile haber alma hakkının en iyi şekilde kullanmasına da vesile olduklarını vurguladı.
Yerlikaya’nın mesajında ayrıca şu ifadeler yer aldı:
“Önemli bir görevi üstlenen ve vatandaş ile devlet arasındaki iletişimi güçlendiren basınımız, ülke menfaatlerini, kamu düzenini, toplumsal dinamikleri ve mesleğin gerektirdiği ahlaki değerleri göz ardı etmeden sorumlu bir yayıncılık anlayışı içinde özveriyle çalışmaktadır. Günümüzde basınımız gelişen teknolojiyi etkin bir şekilde kullanarak, çağın teknik imkan ve düzeyine uyum sağlamış, ulusal ve yerel düzeyde memnuniyet verici bir gelişme göstermiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle; Aziz Milletimize hizmet etmek için mesai mefhumu gözetmeden görev yapan fedakâr ve cefakar tüm basın çalışanlarımızın "Basın Bayramını" kutluyor, en kalbi duygularla selamlıyorum.”