İZMİR'de sendikalar ve meslek odaları, artan terör olaylarını kınadı, “AKP hükümeti ülkemizi bataklığa sürüklüyor, bunu bugün durdurmalıyız. Yarın çok geç olmadan silahlar sussun. Barış hemen şimdi" dedi.
İzmir'de Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ulus Bozkır, Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Dönem Sekreteri Melih Yalçın'ın katılımıyla Mimarlık Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında barış çağrısında bulunuldu.
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, son günlerde artan terör olaylarını değerlendirirken AK Parti'nin yükselen milliyetçi dalgayla tek başına iktidara gelmenin hayalini kurduğunu öne sürdü. Sarı, şöyle konuştu:
“7 Haziran 2015 genel seçimlerinden sonra tek başına iktidar olamayan AKP, neredeyse iki aydır yetkisiz olarak sürdürdüğü görevi sırasında ülkemizi bir iç savaş girdabına sokacak kararları ardı ardına uyguluyor. Bizzat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yönlendirildiği aşikar olan savaş çığırtkanlığının ve çözüm sürecinin sona erdirilmesinin sonucunda 30 yıldan bu yana çektiğimiz acılar tekrar bizlere yaşatılmaya başlandı. Suruç'taki saldırıda onlarca masum gencin katledilmesiyle başlayan ve daha sonra iki polisin öldürülmesi ile devam eden günlerde, gelinen noktada çözüm süreci sona erdirilmiş ve çatışmalar tekrar başlamıştır. Bizler, yaratılan bu çatışmalı sürecin tamamının yetkisiz AKP hükümeti tarafından oluşturulan provokasyonlardan ibaret olduğundan eminiz. AKP, gençlerimizi ölüme yollayarak, şehit cenazelerinin yükselteceği milliyetçi dalgayla tek başına iktidar olmanın hayallerini kuruyor. Bu uğurda gözünün hiçbir şeyi görmediği artık çok net."
“CADI AVIYLA ALGI OPERASYONU"
Memiş Sarı, IŞİD'le mücadelenin de AK Parti'nin tek başına iktidarı için algı operasyonu olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
“Öte yandan 'IŞİD'le mücadele ediyoruz' adı altında yaratılan komik görüntü ve senaryolar herkesin aklıyla alay edecek kadar pespaye düzeyde. Aksine IŞİD'le olan bağlantısı ve desteği ayyuka çıkmış AKP'nin onu korumaya, lojistik ve askeri destek vermeye çalıştığını artık bütün dünya biliyor. Çatışmaların yanısıra kimsenin bir türlü anlam veremediği biçimde aydın ve demokrat kesimlere karşı bir cadı avı da başlatılmış durumda. Bütün bunların, AKP'nin tek başına iktidar olması amacı doğrultusunda bir algı operasyonu olduğunu artık herkes biliyor. Katillerin, hırsızların kendilerini hesap vermekten kurtarmaları adına daha fazla insanımızın ölmesine asla göz yumamayız."
BARIŞ ÇAĞRISI
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, AK Parti'nin ülkeyi bataklığa sürüklediğini ileri sürerek, barış çağrısında bulundu. Yalçın, “Bizler, bu ülkenin emek ve demokrasi güçleri olarak yaratılan savaş senaryolarına karşı ülkemizde ve bölgemizde çatışmaların bir an önce durdurulmasını istiyor, kalıcı bir barış sürecinin derhal tesis edilmesi için başta AKP hükümeti olmak üzere tüm çatışma ortamını besleyen taraflara, kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunuyoruz. AKP hükümeti ülkemizi bataklığa sürüklüyor, bunu bugün durdurmalıyız. Yarın çok geç olmadan silahlar sussun. Barış hemen şimdi" dedi.
“MHP DE MEMNUN"
TMMOB İKK Genel Sekreteri Melih Yalçın, gazetecilerin terör olaylarıyla ilgili meclis araştırmasının AK Parti ve MHP oylarıyla TBMM'de reddedilmesini nasıl değerlendiğini yönündeki sorusunu, “Seçim sonrası yapılanlara baktığımızda MHP'nin 'HDP ile biraraya gelemeyiz' sözlerinden AKP ile birlikte hareket edeceğini anlamıştık. Bu birliktelik koalisyona döner mi bilemeyiz. Buna benzer birlikte hareketliliği bundan sonraki süreçte de göreceğimize inanıyoruz. Milliyetçi dalga operasyonundan MHP de memnun. Bu süreci birlikte yönlendiriyorlar" dedi. Yalçın, İzmir'de de terör olayları nedeniyle belediye otobüslerinin bazı semtlere gitmediğini belirterek, “Otobüslerin ve durakların yakılması, zarar görmesi halkın ulaşım hizmetinden yararlanamaması sonucunu doğurmamalı" dedi.

FOTOĞRAFLI