KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’in Kaman ilçesinde 75 Yataklı Devlet Hastanesi’nin temel atma töreni gerçekleşti.
Temel atma törenine katılan Kırşehir Valisi Necati Şentürk, vatandaşları sağlıklı şekilde yaşatmanın devleti de daima yaşatacağını söyledi. Törende konuşan Vali Şentürk, “Vatandaşlarımızı sağlıklı bir şekilde yaşatırsak, devletimiz de yaşar. İnsan sağlığından daha kıymetli daha önemli hiçbir şey yoktur. Devletimiz, vatandaşlarımıza sağlık konusunda bütün kolaylıkları sağlıyor. Yardıma muhtaçların sigorta primlerini devletimiz karşılıyor. Yani tüm vatandaşlarımız genel sağlık kapsamına alınmış durumda. Ülkemizde sağlık konusundaki değişim, dönüşüm ve gelişim gözle görülür bir seviyededir. Bundan sonraki süreçte ilimizin tüm dinamikleri ile birlikte hareket ederek daha çok yatırımlara imza atacağız. Kaman ilçesinde yaşayan vatandaşlarımız yeni hizmet binasından verimli bir şekilde faydalanacak. Bugün temelini attığımız yeni hizmet binasının hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
“YATIRIMLAR ARALIKSIZ DEVAM EDECEK”
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırşehir’de de yatırımların aralıksız şekilde devam edeceğini anlatan AK Parti Milletvekili Salih Çetinkaya ve Mikail Arslan ise, “Kaman’ımıza yeni 75 yataklı Kaman Devlet Hastanemiz’in yapılması için gerekli görüşmeleri yapmıştık. Bakanlığın yatırım programına alarak bugünde bu 75 yataklı devlet hastanesinin temelini atıyoruz. Son derece modern ve donanımlı olacak olan hastanemiz şehrimize ve Kaman’ımıza hayırlı olsun. Kaman bizim için çok önemli. Kamanımıza yatırımlarımız devam edecek. Siz bizlere destek verdiniz, bizde sizlere yatırımın en iyi şekilde gelmesi için Ankara’da canla başla çalışacağız. Şuan devletimiz tarafından sağlık alanında çok önemli yatırımlar yapıyor. Milletimize ambulans helikopter ve ambulans uçaklarla hizmet verir duruma geldik. Daha ilerilere taşıyarak 81 ilimize ve bunların yanında ilçelerimize de tam donanımlı hastaneler inşa ediyoruz. Kırşehir’e yatırımlar gelemeye devam edecek” dedi.
Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise, “İnsanlar için en önemlisi sağlık. Bizim hükümet politikamız olarak da sağlık yatırımları her şeyin başında geliyor. Bunun içinde illerin yanı sıra bütün ilçelerimize hastaneler inşa ediyoruz. Şehrimize yatırımlar geliyor ve gelmeye de devam edecek” ifadelerini kullandı.
Törene, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Milletvekili Salih Çetinkaya ve Mikail Arslan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bulut, Kaman Kaymakamı Hakan Şen, İl Başkanı Mustafa Kendirli Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu, Kamu Hastaneleri Birlilği Genel Sekreteri Alpaslan Kuş, Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı Dr. Halim Koçpınar ve çok sayıda vatandaş katıldı.