Teknik direktör Ümit Özat yönetimindeki kırmızı-beyazlılar, lige deplasmanda 4-0'lık Altınordu galibiyeti ile başladı. Sahasında Adana Demirspor ile 3-3, Karşıyaka ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Karadeniz ekibi, bu maçların ardından çıkışa geçti.

Sahasında Şanlıurfaspor'u 2-0, Boluspor'u 3-0 ise ile geçen kırmızı-beyazlılar, ardından deplasmanda 1461 Trabzon'u 2-1 mağlup ederek peş peşe üç galibiyet elde etti.

Ligin 7. haftasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile sahasında 0-0 berabere kalan Samsunspor, sezonun ilk mağlubiyetini 8. haftada deplasmanda Multigroup Alanyaspor karşısında 3-2'lik skorla aldı. Devam eden haftalarda sahasında Kardemir Karabükspor ile 0-0 berabere kalan Ümit Özat yönetimindeki kırmızı-beyazlılar, ardından deplasmanda Vartaş Elazığspor'u 2-1, evinde de Adanaspor'u 2-1 yenmeyi başararak liderlik koltuğuna oturdu.

Ligin 12'inci haftasında düşüş başladı

Ligde 12. haftadan itibaren düşüşe geçen Karadeniz ekibi, son 6 haftada kalesinde gördüğü 6 gole karşılık veremedi.

Sezonun 12. maçında rakip sahada Göztepe'ye, ardından iç sahada Giresunspor'a 2-0'lık skorlarla mağlup olan Karadeniz ekibi, 14. haftada deplasmanda Denizlispor ile 0-0 berabere kaldı. 15. haftada evinde Balıkesirspor'a 2-0 kaybeden kırmızı-beyazlılar, 16. haftada deplasmanda Alima Yeni Malatyaspor ile 0-0 berabere kaldı. 17. haftanın açılış maçında sahasında Kayseri Erciyesspor'u ağırlayan Samsunspor, bu maçta da gol atmayı başaramayarak sahadan 0-0'lık skorla ayrıldı.

Karadeniz ekibi, topladığı 25 puan ve maç fazlasıyla ligde 6. sırada bulunuyor.