AMASYA (AA) - Merzifon'da Mehmetçik İlkokulu öğrencileri, İngilizce dersinde uygulamaya başladıkları "Kardeş Okul Projesi" ile kendi hazırladıkları yeni yıl tebrik kartlarını Romanya’daki kardeş okula gönderdi.

Mehmetçik İlkokulu İngilizce öğretmeni ve proje sorumlusu İrem Demirci, yaptığı açıklamada, Romanya'daki kardeş okulları ile geçen yıldan bu yana görüşmelerini sürdürdüklerini söyledi.

Öğrencilerinin çok büyük heyecanla projeye başladıklarını, bu heyecanı kendilerinin de bunu devam etmeye karar verdiklerini anlatan Demirci, "Romanya ile mektup arkadaşlığı başlattık. İnternet ortamında görüşmelerimiz devam edecek. Bu projeyi kardeş okulu şehrimize davet ederek sonlandırmayı düşünüyoruz. Onların da haziran ayında çocuk bayramları varmış, bizi ülkelerine davet ettiler" dedi.

23 Nisan'da kardeş okuldaki öğrencileri Türkiye'de ağırlamayı planladıklarını dile getiren Demirci, "Proje ile çocukların ufkunu açmak ve yabancı dili kullanmalarına fırsat tanımak, aynı zamanda güzel bir heyecan yaşatmak istedik. Farklı ülkelerde yaşayan arkadaşlarının kültürleri, yemek alışkanlıkları gibi birçok kültürel etkinliklerini tanıtma çabasındayız" diye konuştu.