SAMSUN (AA) - Samsun Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği bünyesinde görev yapan sağlık çalışanları, aralarında topladıkları parayla Canik ilçesinden il merkezine daha önce hiç gelmemiş 35 çocuğu, il merkezinde ağırladı.

Sağlık çalışanları, sosyal sorumluluk projesi kapsamında aralarında topladıkları parayla maddi imkanı yeterli olmayan ailelerin çocuklarını sevindirmek istedi.

Bu kapsamda il merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Canik ilçesi Başalan Mahallesi'nde yaşayan ancak bugüne kadar büyükşehire hiç gelmemiş 8. sınıf öğrencisi 35 çocuk şehre getirilerek gezdirildi, alışveriş merkezine götürüldü. Çocuklara belki de hayatları boyunca unutamayacakları güzel bir gün yaşatan sağlık çalışanları, onlara ayakkabı ve mont ile çeşitli hediyeler verdi.

Samsun Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinde uzman olarak görev yapan Arzu Göksel, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukların ülkenin geleceği olduğunu söyledi.

Çocukların çocukluklarını mutlu bir şekilde geçirmelerinin önem taşıdığına işaret eden Göksel, "Başalan Mahallesi'ndeki çocukların güzel bir gün geçirmelerini, dünyayı daha iyi tanımalarına, ufuklarını genişletmelerine katkı sağlamak istedik. Sağlık çalışanlarının katkılarıyla çocukları gezdirdik ve hediyeler verdik. İnşallah çocuklarımızı mutlu edebiliriz. Umarım bu, diğer kurumlara da örnek olur" ifadelerini kullandı.

Geziyi sosyal sorumluluk projesi kapsamında organize ettiklerini anlatan Göksel, "Bu çocukların arasında alışveriş merkezine hiç gelmeyen, hatta denizi görmeyenler var. Bu organizasyon bu eksikliklerini gidermelerine olanak sağlayacak" dedi.

Başalan Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Sevim Çelik ise ilk defa alışveriş merkezine geldiğini, çok eğlendiğini söyledi.

Çelik, Samsun'da şehiri dolaştıklarını belirterek, "Bize çeşitli hediyeler verildi, çok mutluyum. Buraya yine gelmeye çalışacağım" diye konuştu.