MHP İl Genel Meclis Üyesi Bülent Demirbaş, Kırşehir’de bulunan Türkmenlerin sorunlarının çözüme kavuşması için çağrıda bulunurken sorunların dile getirilmesi adına İl Genel Meclisi Toplantısının bu günkü oturumuna 5 Türkmen’in sorunlarını anlatmak adına katılım gösterdiğini söyledi.
Demirbaş, “Türkiye’nin yanı başında Musul, Kerkük ve Telafer gibi bölgelerde süregelen katliamlardan kaçan mazlumlara devlet olarak kapımızı açtık ve bir insanlık dramında insanlıktan yana tavır koyduk. Bu takdire şayandır. Ancak eskilerin bir sözü var, bir işi ya tam yapacaksın ya hiç yapmayacaksın. Kırşehir ilinde bulunan sığınmacı Türkmen kardeşlerimiz büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Türkmenlere yardım etmek sadece kuru gıda ve giyecek vermek değildir. Bu manada yapılan yardımlardan daha büyük sıkıntıları kimlik sorunu ve sağlık giderleri sorunudur. Kendilerine geçici kimlik verilmeyenler hastanelerde çıkartılan yüksek faturalarla karşılaşıyorlar. Elektrik abonesi olamıyor, çalışamıyorlar” dedi.
Demirbaş, yaptığı konuşmada tüm meclis üyelerinin partiler üstü birliktelikle bu konuya hassasiyet göstermelerini isteyerek şöyle konuştu:
"Kırşehir ilinde bulunan Türkmenlerin sorunlarının çözümü çalışmalarının takipçisi olmaya devam edeceğiz. Yetkilileri bu konuda daha hassas ve özverili çalışmaya davet ediyoruz”