VAN'ın Gürpınar İlçesi'nde Belediye, ilçenin en temel sorunlarından olan istihdam sorununa çözüm üretmek amacıyla 150 bin metrekarelik alan üzerine açık sera alanı kurdu. Serada yetiştirilen sebzeler olgunlaşmaya başlarken, 45 kişi de çalışma imkanı buldu.
Gürpınar Belediyesi, ilçe girişindeki boş 150 bin metrekare üzerine açık sera alanı oluşturdu. Çeştli sebzelerin yetiştirildiği alan ilçe halkına da ilham kaynağı oldu. 45 kişinin çalıştığı alanda özellikle bazı kaıdnlar ilk defa kendi paralarını kazandığını söyledi. Açık sera alanını ziyaret eden Gürpınar Belediyesi Eş Başkanları DBP'li Zeki Yıldız ve Yıldız Çetin, ilçede istihdam alanı oluşturmak istediklerini söyledi. Eş Başkan Yıldız Çetin, ekolojik belediyeciliğin gereği olarak hem ilçedeki istihdam sorununa çözüm üretmek, hem de organik üretimin önünü açmayı hedeflediklerini, bunun bir gereği olarak ilk etapta seracılığı geliştirdiklerini söyledi. Bölgede erkeklerin batı illerine gidip çalışmak zorunda kaldıklarını, kadınlarında ev işleri dışında başka işlerle uğraşmadıklarını belirterek şöyle konuştu:
"Biz ilk adım olarak az da olsa kadınlara yönelik bir istihdam alanı oluşturduk. Aynı şekilde erkekler için de bir imkan oluşturduk. Bu yıl örnek teşkil edecek bir çalışmaya öncülük ettik. Edindiğimiz izlenim, gelecek yıllarda halkın da kendi tarlasında benzer çalışmalar yürüteceği, kendi sera alanlarını oluşturacakları yönündedir. Bu yıl deneme amaçlı çalışma yürüttük. Gelecek yıl farklı noktalarda bu çalışmaların benzerini hayata geçireceğiz. Biz her şeyi belediyede merkezileştirmeyi hedeflemiyoruz. Bu çalışmalarımızı, kuracağımız Tarım kooperatifleri ile halka devretmeyi, halka mal etmeyi hedefliyoruz. Arazimiz çok uygun, suyumuz bol. İnsan emeği denilirse zaten var. Böylelikle göçü de önlemiş olacağız. Biz ürünlerimizi mümkün mertebe toptancılara vermeden, perakende satarak tüketmeyi hedefliyoruz. Çünkü alım gücü düşük olan insanların da bundan faydalanmasını istiyoruz. Bunun için de fiyatını piyasanın biraz altında tutma gibi bir düşüncemiz var. Hatta alım gücü olmayan ailelere ücretsiz de verebiliriz."

FOTOĞRAFLI