Türkiye Basketbol Federasyonu’nda yapılan köklü değişiklik Malatya’yı da etkileyecek. TBF Başkanı’nın değişmesiyle birlikte bundan böyle İl Temsilcileri de otomatikman değişmiş olacak. Resmi gazetede yayınlanan yeni statüye göre Malatya Basketbol İl Temsilciliği’ne yeni bir isim atanacak.
Turgay Demirel’in FIBA Avrupa Başkanı ve FIBA Asbaşkanı seçilmesi nedeniyle 30 Mart 2015 tarihi itibari ile istifasıyla boşalan başkanlık seçimi için Türkiye Basketbol Federasyonu olağanüstü Genel Kurulu ilgili mevzuata uygun şekilde 27 Mayıs 2015 tarihinde yapılmış ve yeni Federasyon Başkanı Harun Erdenay seçilmişti.
29136 Sayılı Resmi Gazete’ de yayınlanan TBF Ana Statüsü’nün 20. Maddesinde yer alan, “Federasyon il temsilcileri, Federasyon Başkanının teklifi ve Genel Müdürün onayı ile görevlendirilir. Federasyon il temsilcisinin görev süresi Başkanın görev süresi kadardır. Bu durumda yeni Federasyon il temsilcisi ataması yapılana kadar eski il temsilcileri görevlerine devam eder.” Hükümleri gereği yeni dönemde görev yapacak il temsilcilerinin belirlenmesine ilişkin hazırlıklar tamamlandı.
Birçok ilde Basketbol İl Temsilciliği görevi boşalırken, Malatya’ya da yeni bir temsilci seçilecek. Yeni temsilci için Malatya Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü internet sitesinde duyuru ilanı yayınlayarak, şartları tutan kişilerden temsilcilik başvurusu yapmalarını istedi.