ORDU (AA) - Fatsa Müftülüğü binasında açılan okul öncesi eğitim sınıflarında eğitim gören çocuklar, sağlık taramasından geçirildi.

Çocuklara yönelik yapılan sağlık taramasının önemine dikkat çeken İlçe Müftüsü Hüseyin Can, "Müftülük olarak bu yıl ilk defa okul öncesi eğitim sınıfları oluştururduk. Bünyemizde açılan 4 sınıfımız var. Bunların ikisi müftülük binasında, diğer iki sınıfımız Mevlana ve Hava Hatun camilerinde açıldı" dedi.

Can, çocukların sağlıklarının daha iyi olması için genel bir sağlık taraması yaptıklarını ifade ederek, "İlk olarak müftülük binamızda olan sınıflarımızdaki çocuklarımıza yönelik sağlık taraması yaptık. Amacımız çocuklarımızın sağlıklı şekilde eğitim görmesidir. Mevsimsel rahatsızlıkların yoğun olduğu bu dönemde bulaşıcı hastalıkların yayılmasına engel olmuş olduk" diye konuştu.

Yapılan sağlık taraması hakkında bilgi veren Dr Ogün Mardan ise "Çocuklarımıza yönelik sağlık taraması yapıyoruz. Taramamızda yavrularımızın boylarına, kilolarına ve herhangi bir rahatsızlığı olup olmadığına bakıyoruz. Rahatsızlığı olan çocuklarımızın velilerine gerekli önerilerde bulunduk" ifadesini kullandı.