Bem-Bir-Sen Tokat Şubesi Başkanı Kadir İşbilir, “Yeni Anayasa’yı Yeniden Büyük Türkiye’nin önsözü ve yol haritası olarak görüyoruz” dedi.
Tokat’ta Memur-Sen bağlı sendika başkanlarının katılımı ile düzenlenen basın toplantısında seçim sürecindeki beklenti ve kriterler dile getirildi. Bem-Bir-Sen Tokat Şubesi Başkanı Kadir İşbilir, Türkiye’nin tarihsel sürecinin farkında olduklarını ifade ederek, “Vesayet zeminlerine, darbecilere, yasaklara ve ’kutsal devlet’ yalanına; milletin egemenliğinin elinden alınması, istiklalinin riske atılması, tehditlere, tertiplere maruz bırakılması için hayata geçirildiğini görerek milletimizle birlikte gerekli cevabı verdik. Menderes’in 1946’da ’Yeter Söz Milletindir’ itirazıyla başlattığı ’vesayeti ifşa ve imha’ yolculuğunun, son dönemde gerçekleştirilen sessiz devrimlerle ’Artık Söz Sadece Milletindir’ sonucuyla taçlanmasının paydaşı olduk. Milletimizin bununla yetinmeyip ’Yeniden Büyük Türkiye’yi inşa’ ve ’Adil Bir Dünya’ hedefleriyle yeni ufuklara doğru yol alacağına inanıyoruz. Türkiye’yi IMF ve emperyal güçlere muhtaç edenler ile milletin sesini ve medeniyetimizin sözünü yükseltenlere darbeye yeltenenlerin aynı odağın mensubu olduğunu artık biliyoruz” diye konuştu.
“YENİ ANAYASA’YI YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE’NİN ÖNSÖZÜ VE YOL HARİTASI OLARAK GÖRÜYORUZ”
“Yeniden Büyük Türkiye” hedefine hiç olmadığı kadar yakın olduklarını düşündüklerini ifade eden Başkan İşbilir, “Bu nedenle, eski Türkiye hayali kuranlara, etnik kimlik siyaseti yapanlara, milleti ve değerlerini yok sayanlara, yok etmeyi planlayanlara itibar etmeyeceğiz. Eşit yurttaşlığın hayata geçmesine, ötekileştirme zihniyetinin bütünüyle sona ermesine, bin yıllık kardeşliğin pekişmesine, Çanakkale ruhunun yeniden tesisine imkan sağlayacak çözüm sürecine milletimizle birlikte destek olacağız. Etnik kimlik, din, dil ve cinsiyet ayrımı yapmaksızın Türkiye’yi, bütün vatandaşlarımızın öz vatanı, öz yurdu, ortak mirası kabul ediyoruz. Bu çerçevede, demokratikleşme, özgürleşme ve sivilleşme hamleleriyle insan hakları, eşit vatandaşlık ve insanlık onuru noktasında Türkiye’yi zirveye taşıma iradesinin yanında yer alacağız. Yeni Anayasa’yı Yeniden Büyük Türkiye’nin önsözü ve yol haritası olarak görüyoruz. Bu anlayışla sivil, özgürlükçü, demokratik Yeni Anayasa konusunda kararlı olacağız. Yeniden Büyük Türkiye için koalisyonlara ’hayır’, seçmenlerin koalisyonuna dayalı hükümete ’evet’ diyoruz” şeklinde konuştu.