ZONGULDAK (AA) - Alaplı ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Başkanı Muharrem Gelğeç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Merkez Camisi önünde gerçekleştirilen kampanyaya, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Kan bağışı kampanyasını geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini vurgulayan Gelğeç, şunları söyledi:

 "Oda olarak ilk defa ilçemizde kan bağışı kampanyası düzenliyoruz. Sabah saatlerinde başlayan kampanyamıza esnafımızın yanı sıra toplumun her kesiminden ilgi gösterilmesi bizleri mutlu ediyor. Kampanyayı yılda 2 kez yaparak, geleneksel hale getirmek istiyoruz. Esnafımıza ve vatandaşlarımıza kanın ne kadar ihtiyaç olduğunu anlatıyoruz."

Türk Kızılayı Alaplı Şube Başkanı Hayri Yiğit ise ilk defa Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile kampanya düzenlediklerini kaydederek, kan bağışlayan vatandaşlara teşekkür etti.

-Göktepe Anaokulu yardım bekliyor

Ereğli ilçesinin Göktepe Mahalle Muhtarı Mustafa Atmış, yeni açılan anaokulu için yetkililerden yardım beklediklerini bildirdi.

Atmış, gazetecilere yaptığı açıklamada, Göktepe İlkokulu yanında bulunan binayı anaokuluna çevirdiklerini belirtti.

Okulun birçok eksiği bulunduğunu ifade eden Atmış, "İlkokulun yanında atıl durumda bulunan binanın içi ve dışında tadilat çalışması yaptı. Mahallemizde anaokuluna gitme çağında olan 14 çocuğumuz var. Tadilatını yaptığımız binada çocuklarımızın eğitim görmesini istiyoruz. Ancak içinde araç gereç sıkıntımız var. Eksikleri gidermek için yetkilerin desteğini bekliyoruz. Çocuklarımızın iyi şartlarda eğitim görebilmeleri için bu düzenlemelerin yapılması gerekiyor" şeklinde konuştu.