İZMİR'in Foça İlçesi'nde engellilerin denize girebilmesi için hazırlanan rampa, Reha Midilli Caddesi üzerindeki Halk Plajı'nda kullanıma açıldı. Diğer plajlara kurulacak rampalar, yaşlı, yürüme güçlüğü çeken, desteğe ihtiyaç duyan ve engellilerin denize girebilmelerini kolaylaştıracak.
Foça Belediyesi ve Foça Kent Konseyi Engelli Meclisi'nin katkılarıyla geliştirilen rampa platformlarından ilki Reha Midilli Caddesi üzerindeki Halk Plajı'nda kullanılmaya başlarken, ikincisi Foça Belediyesi'nin Mavi Bayraklı Karakum Plajı'na monte edilecek. Aynı plaja ayrıca bağışlarla edinilen plaj sandalyeleri de yerleştirilecek.
Engellilerin kullanımına uygun plajlara verilen Kırmızı Bayrak alabilmek için çalıştıklarını belirten CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, "Foça'da engelleri kaldırıyoruz. Foça Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Sermin Selçuk'a ve Engelli Meclisi Üyesi İlker Yalçın'a çok teşekkür ediyorum. Birçok yöreye örnek olabilecek bu projemizi ilçemizdeki başka plajlarımızda da gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Asıl amacımız kırmızı bayrak projesini Foça genelinde hayata geçirmek. Bu noktada İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve Dokuz Eylül Üniversitesi'ne çok teşekkür ediyorum. Umarım ortak paydaşlarımızla beraber bu projemizi hayata geçiririz ve Foça'da engelleri kaldırırız" dedi.

FOTOĞRAFLI