23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramının 95. Yıl dönümü İl Milli Eğitim Müdürlüğü kapsamında Melikşah İlkokulunun düzenlediği etkinlik ile kutlandı.
Gerçekleştirilen etkinliğe Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Sedat Uzuncezar, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Sarak, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.
Törende günün anlamına binaen bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün şu görüşlerde bulundu; “Sizler bugünün ve yarının güllerisiniz, sizler bugünün ve yarının yıldızlarısınız. Sizler bugünün ve yarının pırlantalarısınız. Bu söz Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü. Bütün çiçekler güzeldir fakat içlerinde gül nasıl bir başka ise sizde bir başkasınız. Yıldızlar bambaşka çünkü en yüksekte en yücede ve etrafına ışık saçmaktadır. Sizlerde yarın etrafınıza ışık saçacaksınız. Sizler yarının pırlantalarısınız çünkü her şeyin bir değeri vardır. Sizlerin kesinlikle hiçbir değerle ölçülemeyecek kadar büyük bir değere sahipsiniz. Geleceğin büyük bir hazinesisiniz.” dedi.
Düzenlenen kutlama etkinliği Vali Kahraman’ın tören alanına gelişiyle öğrencilerin halk oyunu gösterilerini sunmalarıyla başlarken Mustafa Doğan Anadolu Lisesi Spor Salonunda Melikşah İlkokulu öğrencilerinin şiir ve kompozisyonlarını okumaları ardından halk oyunu gösterileriyle devam etti.