TEM Otoyolu Dilovası kesiminde sabah 8.30’da meydana gelen ve 11 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında ilk belirlemelere göre çok sayıda kişi yaralanırken, 1 kişi araç içerisinde sıkışarak hayatını kaybetti. Kazaya karışan araçların yolu kapatması nedeniyle de İstanbul istikameti trafiğe kapandı.

Edinilen bilgiye göre, sürücüler arasında Dilovası rampası olarak da bilinen Gonca rampasında karla kayganlaşan yolda meydana gelen ve yolcu ile halk otobüslerinin de karıştığı zincirleme trafik kazasında 11 araç birbirine girdi. Kazayı gören diğer sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda 112 ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri kaza sonrası kazaya karışan araçlarda sıkışan yaralılara müdahale ederek bulundukları yerden çıkardılar. Kurtarılan yaralılar, 112 ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından çevre hastanelere sevk edilirken, 1 kişi ise sıkıştığı yerde kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Kaza nedeniyle trafiğe kapanan İstanbul istikametinde uzun araç kuyrukları oluşurken, Karayolları ekipleri kaza yapan araçları yol dışına alarak yeniden trafiği açmak için çalışmalarını sürdürüyor.